Полковник запасу СБУ Михайло Притула поділився своїми припущеннями щодо можливого наступу російських військ в Україні. На його думку, такий наступ може розпочатися наприкінці травня і займе щонайменше два тижні для організації.

Військовий експерт застерігає про можливі напрямки наступу. Серед них можуть бути східні та північні напрямки, особливо там, де проходять залізниці:

Кордон з білоруссю, кадр з telegram
Кордон з білоруссю, кадр з telegram

"Вони можуть спробувати піти в наступ, наприклад, на сході або на півночі на ділянках, де є залізниця. Щоб отримати зручне місце для розгортання великого плацдарму."

Притула також згадав кілька конкретних місць, які можуть стати об'єктами нападу:

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення
Показати ще
  • Харків,
  • Київ (через південь Білорусі),
  • Житомир,
  • Коростень,
  • Крижопіль.

Він також не виключає варіант нападу на Придністров'я, ґрунтуючись на карті Буданова, яку він показав у 2021 році. Але варто зазначити, що цей напрямок не був задіяний у минулих воєнних діях.

Київ, фото: Знай.uа
Київ, фото: Знай.uа

Для успішного настання Росії буде потрібна злагоджена робота державного механізму, що, за словами експерта, останнім часом у росіян не спостерігалося.

Ці прогнози викликають серйозні побоювання серед українців та міжнародної спільноти. Час покаже, як розвинеться ситуація, але важливо, щоб Україна була готова до розвитку подій.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, чому ми можемо померти раніше, ніж ми думали: росіяни тут навіть не до чого.

Вам буде цікаво дізнатися, чи росіянин доніс на незнайому жінку через звичайне фото: примарився "український слід"