Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які займаються вихованням дітей шкільного віку, а якщо точніше, то навіть учнів випускних класів є дуже важлива інформація.

В Україні пройде додатковий період реєстрації на НМТ, який триватиме з 10 до 15 травня.

Про це стало відомо завдяки повідомленню на порталі "Освіта.UA".

Складання НМТ. Фото: Youtube
Складання НМТ. Фото: Youtube

Відповідні дати затверджено календарним планом проведення національного мультипредметного тесту (НМТ).

Зареєструватись на НМТ зможуть ті абітурієнти, які реєструвалися в основний період, але отримали відмову від регіонального центру оцінювання якості освіти.

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося "Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Також зареєструватися для участі у додатковій сесії НМТ зможуть ті, хто не зміг зареєструватися під час основного періоду з поважних причин.

НМТ. Фото: Youtube
НМТ. Фото: Youtube

Крім того, у цей період здійснюють реєстрацію осіб, які за рішенням судів перебувають у установах виконання покарань чи слідчих ізоляторах.

За повідомленням "Українського центру оцінювання якості освіти", станом на 1 квітня, бажання проходити тестування у тимчасових екзаменаційних центрах, які будуть створені в Україні, виявили 196 522 особи, а за кордоном - 17 161 особу.

Вибираючи предмет додаткового блоку УМТ, вступники віддають перевагу іноземним мовам (95 525 осіб) – саме вони є фаворитами нинішньої вступної кампанії серед предметів на вибір (нагадаємо, обов'язковими для вступників цього року є українська мова, математика та історія України).

Зі значним відривом від іноземних мов вступники реєструються на здачу:

- біології (40 810 осіб);
- 37 555 осіб виявили бажання здавати четвертим предметом географію;
- 31 506 осіб – українську літературу;
- 5600 чоловік - фізику;
- 2687 чоловік - хімію.

На сьогодні 199 950 осіб вже отримали повідомлення про успішну реєстрацію та можливість сформувати сертифікат НМТ 2024 року.

Нагадаємо, очікування пенсійного посвідчення: у ПФУ розповіли, скільки часу це займе.

Раніше повідомлялося, українським школярам повернуть ДПА: іспити доведеться складати тричі.

Також, школярам додали два обов'язкові предмети на ДІА: законопроект ухвалили, але є нюанс.