Незалежно від віросповідання українці часто звертаються до молитви, як до інструменту спілкування у Вищих Силах, висловлення подяки, прохання про допомогу чи спокутування.

Протоієрей церкви Святителя Іоанна в Ужгороді Віктор Палош у своєму відео на YouTube розповів, чи можна молитися через смартфон.

Молитва через смартфон, скріншот: YouTube
Молитва через смартфон, скріншот: YouTube

Чи можна молитися через смартфон?

За словами священика, все залежить від того, на якому приході чи монастирі ви знаходитесь.

"Бують такі випадки, особливо в монастирях, де відеозйомка або фотографування заборонені. І, відповідно, ваш телефон чи смартфон розцінюватиметься охороною, яка є у цьому храмі чи монастирі, як якась загроза, – розповідає він.

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

Однак, якщо прихід є звичайним, благословення відповідного немає, тоді, звичайно, можна користуватися телефоном у церкві. Він також зазначив, що кожного разу просить здоров'я Бога для тих людей, які вигадали багато гаджетів, якими ми користуємося.

"Це і святий лист, де одразу є закладки, "Життя святих", коли одразу відкрив, і того дня маєш перед собою "Життя святих". Або ж якийсь інший, такий як пам'ятник, наприклад, коли в тебе завжди де б ти не подорожував, усі імена, за якими ти молишся, - робить висновок священик.

За його словами, все залежить від благословення настоятеля приходу.

"Якщо вам зроблять зауваження, тоді, звичайно, цим не користуйтеся, тому що можуть так деякі люди розцінити, що ви не молитеся, а просто граєте в телефоні", - наголосив він.

Нагадаємо, Ісус перетворював воду на вино, а волинський священик перетворив ягоди на гроші: що він хоче збудувати.

Раніше повідомлялося, настав час молитися: найсильніші слова за Україну, які треба говорити щодня.

Також, мольфар Захар побачив швидке закінчення війни: ворог не зможе диктувати умови.