Українська кіберкоманда "Кібер Спротив" та міжнародні аналітики з InformNapalm зуміли "викрасти" понад 100 Гб таємних даних з російської компанії "Альбатрос".

У викрадених файлах були деталі про дрони "Альбатрос", в які входять інструкції, креслення та дані про виробництво смертоносних дронів-камікадзе Shahed 136, які також відомі як "Герань-2".

Шахеди. Фото скріншот Youtube
Шахеди. Фото скріншот Telegram

З цих документів випливає, що росія активно працює над новими типами вибухівок для своїх дронів. Окрім того, "Шахед" використовує українські SIM-карти для відстеження свого місцеперебування у реальному часі, може розпізнавати зони з перешкодами для GPS та приймати оновлення задач через додаток Telegram.

За даними, на заводі "Алабуга" готуються до масового виробництва різних видів вибухових пристроїв, включно з великою партією боєприпасів вагою 90 кг.

Популярні новини зараз
Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Шахеди. Фото скріншот Telegram
Шахеди. Фото скріншот Telegram

Якщо відштовхуватися від інформації, то росія стрімко розвиває своє виробництво дронів-камікадзе і незабаром може стати повністю самодостатньою у цьому напрямку.

Тому потрібно бути готовим до того, що атаки будуть частішими. Обов'язково треба йти в укриття, якщо у вас є тривога. Для того, щоб зберегти своє життя і життя своїх рідних. Не нехтуйте своєю безпекою.

Нагадаємо, страх і боязнь: експерт розповів, чому США збивають ракети, які летять на Ізраїль, але не на Україну

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що Олександр Мусієнко пояснив, чому Україні потрібно налагодити виробництво власних ракет