Наразі в Україні спостерігається значний дефіцит хороших працівників у сільському господарстві, особливо таких як трактористи, комбайнери, ветеринари та агротехніки.

Багато чоловіків, які традиційно займали ці посади, відгукнулися на заклик захищати країну, залишивши вакансії в агросекторі незаповненими. Це створило виклики для аграріїв, але одночасно відкрило нові можливості для жінок у цій галузі.

Трактор, фото з вільних джерел
Трактор, фото з вільних джерел

Щоб вирішити проблему браку персоналу, в Україні запускають спеціальні навчальні програми, спрямовані на залучення жінок до професій у сільському господарстві.

Зокрема, на Миколаївщині розпочалася ініціатива, яка протягом наступних шести місяців навчатиме вісім жінок професії тракториста.

Популярні новини зараз
"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж 2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект
Показати ще

Цей курс надає жінкам не лише теоретичні знання, а й практичні навички, які вони зможуть використовувати для роботи в агросекторі, а також відкриє перед ними перспективи на майбутнє працевлаштування.

Поле, фото з вільних джерел
Поле, фото з вільних джерел

Ця програма стартувала завдяки фінансовій допомозі від уряду Данії та Програми розвитку ООН в Україні. Це показує, що світ визнає важливість розвитку нашого сільського господарства і підтримує зусилля з надання більше можливостей жінкам у цій галузі.

Така підтримка допомагає зробити наш аграрний сектор міцнішим і забезпечує рівні права та можливості для всіх у сільській праці.

Нагадаємо, Держекоінспекція підбила перші підсумки операції "Нерест": вже збитків на сотні тисяч

Вам буде цікаво дізнатися ставка більша за пенсію: українським пенсіонерам пропонують роботу і обіцяють добре платити