У місті Південний 1 травня відбулося довгоочікуване відкриття незвичайного об'єкту - дзеркального громадського туалету, будівництво якого розпочалося ще у 2021 році.

Зараз він працює в тестовому режимі і поки що є безкоштовним для відвідувачів, з планами цілорічної експлуатації.

Проект зведення дзеркальної туалету коштував Южненській громаді чималу суму - близько 3 мільйонів гривень. Цікаво, що у жовтні 2021 року підрядником, який виграв відповідний тендер і погодився реалізувати будівництво за таку вартість, стала організація ФОП Большакова Вероніка Віталіївна.

Хоча дзеркальний туалет було змонтовано та підключено до комунікацій ще наприкінці 2021 року, комунальне підприємство "Екосервіс", відповідальне за його обслуговування, не прийняло його на баланс через низку недоробок та зауважень щодо благоустрою території. Договір із підрядником довелося продовжити, але після початку повномасштабної війни реалізацію проекту тимчасово припинили до літа минулого року.

Популярні новини зараз
ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників
Показати ще

У результаті робочої паузи виникли додаткові труднощі як пошкоджень дзеркальних поверхонь об'єкта внаслідок актів вандалізму. Підряднику довелося виправляти дефекти власним коштом відповідно до десятирічної гарантії, передбаченої у договорі. Ремонтні роботи розпочалися наприкінці травня 2022 року зі зняття всього дзеркального облицювання.

Хоча завершити роботи обіцяли лише за тиждень, процес затягнувся майже на цілий рік через переїзд виробничих потужностей підприємства, що виготовило конструкцію для туалету, з Дніпра до безпечнішого регіону України.

Залишається тільки гадати, навіщо і чому на такий проект узагалі витратили 3 мільйони гривень.

Нагадаємо, КМДА активно намагається оновити свій автопарк за 10 млн грн .: обирає між бюджетом та стилем.

Як повідомляв "Знай.uа", в Україні хочуть запускати фонтани і просять на них грошей : обіцяють, що це останній раз

Знай.ua писав, ось, що дійсно важливо? Комунальники хочуть "вбухати" 10 мільйонів у покіс трави