Українським водіям вкотре наголошують на важливості дотримання правил дорожнього руху, зокрема на необхідності використання ременів безпеки під час їзди.

Патрульна поліція України акцентує увагу на тому, що недотримання цього простого, але життєво важливого правила може призвести до серйозних, а іноді й трагічних наслідків в разі дорожньо-транспортної пригоди.

Штраф, поліція, скріншот: YouTube
Штраф, поліція, скріншот: YouTube

Ремінь безпеки - це основний захисний механізм, який утримує людину в сидінні і знижує ризики травм при різких зупинках або зіткненнях.

Він запобігає викиданню водія чи пасажирів з автомобіля, що значно збільшує шанси на виживання і зменшує тяжкість травм. Незважаючи на це, багато хто все ще ігнорує цей захід безпеки.

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників
Показати ще

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Згідно з дослідженнями, в Україні менше половини водіїв і пасажирів користуються ременями безпеки. Це призводить не тільки до зростання числа важких травм у ДТП, але й до фінансових втрат через штрафи.

За не використання ременів безпеки передбачений штраф у розмірі 510 гривень за кожного непристебнутого пасажира. Якщо ж порушення стане причиною аварії, то штраф зросте і може сягати від 2400 до 8500 гривень.

Патрульна поліція підкреслює, що такі міри покликані не тільки карати, але й виховувати водіїв і пасажирів, нагадуючи про їх відповідальність за власне життя та здоров'я.

Нагадаємо, штучні квіти купити буде складніше: вже передбачили покарання

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua коливання цін на пальне: які сюрпризи чекають на українських водіїв