Уряд України оновив правила, що дозволяють студентам їздити на навчання за кордон. Тепер не тільки дівчата, а й хлопці можуть скористатися цією можливістю. Зміни стосуються академічної мобільності.

Тепер обидві статі можуть виїжджати на навчання чи стажування в інші країни. Для того щоб перетнути кордон за такою програмою, хлопцям потрібно відповідати кільком критеріям.

Для участі у програмі академічної мобільності потрібно бути від 18 до 22 років, не мати призову на військову службу, навчатися на денній формі в одному з державних або комунальних університетів України та брати участь у програмі хоча б один семестр.

Можливість стосується студентів, які отримують ступінь бакалавра з будь-якої спеціальності або магістра у медичних, фармацевтичних чи ветеринарних напрямках. Ці зміни дозволяють студентам отримувати міжнародний досвід та розширювати свої академічні можливості.

Популярні новини зараз
Штрафи за неявку у ТЦК можуть бути нескінченними: шлях до 160 тисяч – невеликий Українка вкрала кафе у японського героя-волонтера Фумінорі Цучіко: він розчарований у всіх нас Що потрібно знати при покупці курячих яєць: прості правила, щоб не злягти з отруєнням Українці з низьким доходом або "нулем" у гаманці отримають по 2 та 3 тисячі гривень
Показати ще

Для участі в програмі академічної мобільності потрібно підготувати наступні документи:

Е-квиток студента – це електронний документ, що підтверджує студентство.

Засвідчена копія договору з іноземним університетом про прийняття на програму академічної мобільності – це офіційний документ, який підтверджує, що ви прийняті до іноземного вишу на навчання.

Військово-довідковий документ від ТЦК– цей документ необхідний для підтвердження вашого військового статусу.

Довідка від закладу освіти про направлення на навчання за кордоном – це основний документ, який потрібен для виїзду.

Нагадаємо, НМТ 2024: абітурієнтам розповіли, кому не світить вступ до ВНЗ

Вам буде цікаво дізнатися нові правила для чоловіків у Чехії: що треба знати біженцям та ухилянтам