У Рівному розгорнувся кримінальний скандал навколо будівництва багатоквартирного житлового комплексу, яке здійснювалося за участю місцевого кооперативу.

Очільник кооперативу, який вже мав судимості за аналогічні правопорушення, опинився в епіцентрі нового кримінального провадження за фактами зловживань та розтрати коштів.

Незаконне будівництво у Києві, фото: Facebook
Незаконне будівництво у Києві, фото: Facebook

З 2015 по 2017 рік цей чоловік залучав громадян до вкладання в будівництво нових квартир на вулицях Костромська та Гагаріна у місті Рівне. Він укладав із ними договори про пайову участь, згідно з якими інвестори передавали свої кошти на банківські рахунки кооперативу або вносили їх особисто в руки голови.

Зібрані кошти мали бути використані на зведення житлових будинків. Однак, як виявило розслідування, значна частина цих коштів була заволоділа та розтрачена головою кооперативу. Слідчі встановили, що збитки від таких дій складають приблизно 8,5 мільйонів гривень.

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими "ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода "На Росію чекає повторення катастрофи": афонський старець передбачив потужну подію для України
Показати ще

Багатоповерхівка. Фото: скрін youtube
Багатоповерхівка. Фото: скрін youtube

Розслідування показало, що 18 осіб, які інвестували в будівництво, стали жертвами обману. Вони втратили свої гроші і не отримали обіцяних квартир. Такі дії голови кооперативу змусили правоохоронні органи активізувати розслідування.

Наразі прокуратура Рівненської області взяла під своє процесуальне керівництво цю справу і офіційно повідомила колишньому керівнику кооперативу про підозру у заволодінні та розтраті грошових коштів інвесторів.

Справа продовжує розвиватися, і очікується, що найближчим часом будуть вжиті подальші заходи для відшкодування збитків потерпілим і притягнення винних до відповідальності.

Нагадаємо, ТЦК полізли на недобудову, щоб вручити повістки будівельникам

Вам буде цікаво дізнатися ЗМІ розповіли, чому відкритий Кличком проїзд Подільським мостом - це небезпечна показуха