Всім відомо, що італійці люблять і знаються на макаронах, тому італійські фахівці розробили деякі способи, які дозволять трохи зменшити споживання газу та електрики в такій досить рутинній справі, як приготування макаронів.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЕкономність ніколи не буває зайвою, а коли багато часу проводиш за приготуванням їжі, то щоденна економія у перспективі може зберегти кругленьку суму.
Завжди накривати каструлю кришкою
Кожен з нас знає: щоб вода швидше закипіла, каструлю потрібно накрити кришкою. Якщо цього не зробити, ми даремно витратимо енергію, яка могла б зарядити мобільний телефон 2 – 3 рази. Ми часто не звертаємо увагу на таку дрібницю, але якщо щодня звертати на неї увагу, то вона може заощадити багато грошей.
Води має бути достатньо, але не надто багато
Ще один важливий принцип, про який пам'ятають всі до моменту приготування: на 100 г макаронів потрібно 700 мілілітрів води. Зазвичай ми заливаємо більше, ніж потрібно води, і в результаті і вода вирує довше, і ресурсів витрачається більше. Відповідно, ми витрачаємо зайву енергію, яку могли б використати раціональніше.
Пасивне приготування
Окріп не так швидко охолоджується, як ми собі уявляємо. Враховуючи цей факт, можна зробити висновок, що плитка не обов'язково має бути включена до того моменту, поки макарони не приготуються повністю.
Можна вимкнути вогонь за кілька хвилин до завершення приготування. Паста обов'язково приготується до потрібної консистенції за той самий час. На жаль, цим правилом рідко користуються, хоча воно також дозволяє економити енергію та гроші.
Нагадаємо, що жодної духовки, але всі будуть задоволені: рецепт пиріжків із м'ясом, які захоче навіть ваша бабуся.
Раніше ми повідомляли, що смажать першим - цибуля , чи м'ясо? Досвідчений кухар зумів здивувати відповіддю.