Всім відомо, що італійці люблять і знаються на макаронах, тому італійські фахівці розробили деякі способи, які дозволять трохи зменшити споживання газу та електрики в такій досить рутинній справі, як приготування макаронів.

Економність ніколи не буває зайвою, а коли багато часу проводиш за приготуванням їжі, то щоденна економія у перспективі може зберегти кругленьку суму.

Вершково-сирний соус для макаронів
Вершково-сирний соус для макаронів

Завжди накривати каструлю кришкою

Кожен з нас знає: щоб вода швидше закипіла, каструлю потрібно накрити кришкою. Якщо цього не зробити, ми даремно витратимо енергію, яка могла б зарядити мобільний телефон 2 – 3 рази. Ми часто не звертаємо увагу на таку дрібницю, але якщо щодня звертати на неї увагу, то вона може заощадити багато грошей.

Води має бути достатньо, але не надто багато

Ще один важливий принцип, про який пам'ятають всі до моменту приготування: на 100 г макаронів потрібно 700 мілілітрів води. Зазвичай ми заливаємо більше, ніж потрібно води, і в результаті і вода вирує довше, і ресурсів витрачається більше. Відповідно, ми витрачаємо зайву енергію, яку могли б використати раціональніше.

Популярні новини зараз
Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Сонячна буря викликає масштабний збій енергосистем: постраждає вся планета Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому
Показати ще

Макарони, фото stale
Макарони, фото stale

Пасивне приготування

Окріп не так швидко охолоджується, як ми собі уявляємо. Враховуючи цей факт, можна зробити висновок, що плитка не обов'язково має бути включена до того моменту, поки макарони не приготуються повністю.

Можна вимкнути вогонь за кілька хвилин до завершення приготування. Паста обов'язково приготується до потрібної консистенції за той самий час. На жаль, цим правилом рідко користуються, хоча воно також дозволяє економити енергію та гроші.

Макарони, скріншот з відео
Макарони, скріншот з відео

Нагадаємо, що жодної духовки, але всі будуть задоволені: рецепт пиріжків із м'ясом, які захоче навіть ваша бабуся.

Раніше ми повідомляли, що смажать першим - цибуля , чи м'ясо? Досвідчений кухар зумів здивувати відповіддю.