Офіцер морської піхоти України, Дмитро Іванов, висловив свою думку у Facebook стосовно розповсюдженого стереотипу, який впливає на ставлення до ухилянтів у військових колах та серед громадськості загалом.

Стереотип полягає в упередженому сприйнятті ухилянтів як неефективних бійців, які не можуть бути корисними на фронті через відсутність мотивації або страх перед реальними бойовими діями.

Дмитро Іванов, фото: Facebook
Дмитро Іванов, фото: Facebook

Іванов пояснив, що цей стереотип не має під собою реального підґрунтя. За його словами, страх є природною реакцією людини на війну, і боятися - це нормально. Важливо відзначити, що страх може впливати на всіх, незалежно від їхнього початкового ставлення до військової служби.

Ухилянти, як правило, бояться не більше, ніж інші, але вони можуть бути неправильно сприйняті через їхнє первісне небажання вступати у військові дії.

Популярні новини зараз
Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Призов ЗСУ, фото: armiainfom
Призов ЗСУ, фото: armiainfom

Іванов сказав, що коли ухилянти потрапляють у добре організовану армію, вони швидко вчаться і стають гарними солдатами. Він вважає, що більшість ухилянтів, близько семи з десяти, можуть подолати свій страх і стати ефективними бійцями, якщо їх правильно включити в колектив.

Офіцер Іванов зауважив, що не тільки ухилянти, а й багато звичайних солдатів можуть відчувати втому та втрату мотивації через довгі та важкі бої. Він каже, що треба по-іншому дивитися на ухилянтів і не вважати їх непридатними до служби, адже вони також можуть стати хорошими бійцями і допомогти в обороні країни.

Нагадаємо, тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші

Вам буде цікаво дізнатися ухилянт з ганьби перетворився на бренд: втікачі жартують, українці – лютують