Російські військові влаштували справжній терор серед мирного населення Вовчанська. Про напад на цивільних і зникнення волонтерів повідомив у Facebook начальник Слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергій Болвінов.

Він пише, що українським правоохоронцям вдалося евакуювати з міста пенсіонера, якому орки прострілили палець, та 19-річного юнака, котрого намагалися вбити окупанти.

Прострілили палець пенсіонеру. Фото: Facebook
Прострілили палець пенсіонеру. Фото: Facebook

“Росіяни у Вовчанську вже полюють на волонтерів та розстрілюють цивільних. Пенсіонеру відстрелили палець, молодого хлопця ледь не вбили, а долю волонтерів - ще з'ясовуємо.

Ми давно зрозуміли, хто вони. Але ці випадки однаково шокують. Пенсіонер у Вовчанську під час обстрілів та ворожих атак зачинився вдома, до нього постукали російські військові, та не чекаючи, поки відкриє - почали розстрілювати двері, відстрелили чоловікові палець…» - повідомляє Болвінов.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн "ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми
Показати ще

Двоє волонтерів зникли, коли вирушили до Вовчанська на власному автомобілі, щоб допомогти місцевим. Але до пункту призначення так і не дісталися. Їх досі розшукують, але за інформацією Сергія Болвінова, скоріше за все хлопців розстріляли.

“Ми вже розслідуємо цю справу, та на жаль, за попередньою інформацією та даними від свідків, хлопців розстріляли російські військові. Один з них, ймовірно, поранений, другий - не вижив” — пише нправоохоронець.

Свідок у цій справі також став жертвою російських воєнних злочинців. Хлопець прибув до міста, щоб допомогти своїй бабусі та вивезти її з зони конфлікту. Однак, до будинку, де перебувала родина, увірвалися озброєні російські військові. Юнака побили та погрожували вбити, після чого кинули до підвалу. Хлопець намагався втекти, але окупанти відкрили вогонь. Тільки вночі, коли військові покинули будинок, йому вдалося вибратися на волю.

19-річного юнака окупанти ледь не вбили. Фото: Facebook

Зараз хлопець, і його бабуся вже в безпеці, їх евакуювали.

Наразі в місті відбуваються щільні обстріли та атаки КАБами по звичайних будинках, а місцеві мешканці стали для окупантів мішенями. Попри намагання правоохоронців розслідувати ці справи, ситуація залишається напруженою.

Раніше ми повідомляли, що Молодь у Києві запитали, як вони готуються до війни: відповіді, подекуди, шокують

Нагадаємо, Георгій Біркадзе розповів про істинні мотиви Сі Цзіньпіна: «Бачимо те, що бачимо»