Новий закон про мобілізацію в Україні вносить зміни в процес визначення хто може бути призваний на військову службу. Особливу увагу приділяється стану здоров'я та, зокрема, стану очей, оскільки це один із ключових аспектів визначення придатності до військової служби.

Новий закон передбачає оновлений список вад зору, які вважаються непридатними до військової служби. Тепер він включає більш конкретні та докладні критерії, що дозволяє чітко визначити, хто може і хто не може бути призваний на військову службу.

ВЛК, скріншот: YouTube
ВЛК, скріншот: YouTube

Згідно з новим законом, особи, у яких виявлені серйозні проблеми зі здоров'ям очей, не будуть призвані на службу в армії.

Ці проблеми включають у себе такі хвороби, як:

Популярні новини зараз
Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще
  • важкі захворювання будь-яких частин очей та їх додаткових апаратів на обох очах, які прогресують і часто загострюються, такі як рубці, помутніння, дегенеративні зміни, катаракта, хвороби зорового нерва та інші.
  • Відкріплення або розрив сітківки на обох очах.
  • Стійкий параліч м'язів очей з подвійним зором.
  • Дуже сильна короткозорість або далекозорість в одному оці.
  • Повна сліпота в одному або обох очах.
  • Відсутність одного або обох очних яблук.
  • Проблеми з повіками, орбітами та оболонками очей, які впливають на зоровість або рухові можливості обох очей.

Важливо також знати, що закон регулює не лише непридатність до військової служби, але й умови, при яких особи можуть бути придатними з певними обмеженнями або підтримкою. Наприклад, особи з незначними вадами зору або певними хромосомними аномаліями можуть бути придатними до служби, але можуть мати певні обмеження або потребувати лікування.

ВЛК. Фото: Youtube
ВЛК. Фото: Youtube

Новий закон не лише уточнює критерії придатності до військової служби, але й спрощує та узгоджує процес визначення придатності, щоб забезпечити більш чітке та справедливе застосування цих правил.

Нагадаємо, як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Вам буде цікаво дізнатися отримав контузію і не виконав наказ – 5 років ув'язнення: дочка українського військового тепер зростатиме без батька