У зв'язку з впровадженням графіків відключень електроенергії в Україні, важливо мати певні знання та ресурси, щоб забезпечити комфорт та безпеку під час цих періодів. На щастя, існують прості кроки, які можна вжити, щоб зробити життя без світла більш зручним і безпечним.

Однією з ключових складових є правильне забезпечення продуктами та необхідною апаратурою, які допоможуть вам подолати ці випробування.

Тарифи на електроенергію / фото: Freepik
Тарифи на електроенергію / фото: Freepik

Давайте розглянемо деякі прості поради та рекомендації, які допоможуть вам готуватися до періодів відключень світла та зберігати комфорт у такі моменти. Ось як готуватися до того, щоб бути готовим до відключень світла:

Запас продуктів. Купуйте такі продукти, як консерви з м'ясом та рибою, сухе м'ясо, швидкі сублімовані страви, хліб, печиво, сухофрукти, горішки, енергетичні батончики і шоколад. Ці продукти тривалий час зберігаються і не потребують приготування.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми
Показати ще

Українці без світла, NurPhoto
Українці без світла, NurPhoto

Вода. Запасіться водою на 2-3 дні. На одну людину потрібно близько 3 літрів води на добу для пиття та 12 літрів для гігієнічних потреб і приготування їжі.

Необхідні речі. Придбайте ліхтарики, лампи на батарейках, свічки, сірники, батарейки, перевірте аптечку на наявність необхідних ліків, підготуйте пальник з газовим балоном, і майте при собі одяг зі світловідбивачами для безпечного пересування у темний час доби.

Комунікація. Купіть радіо, щоб бути в курсі всіх подій. Це може бути корисно під час відключення світла.

Тарифи на світло, скріншот: YouTube
Тарифи на світло, скріншот: YouTube

Ці прості кроки допоможуть вам відчувати себе зручно і підготовлено навіть під час відключень електроенергії.

Нагадаємо, підвищення тарифів на електроенергію: українцям пояснили, чому змусять платити більше

Вам буде цікаво дізнатись перший етап підвищення тарифів на світло уже "дихає" нам у спину