Метеозалежні люди відчувають цілий "набір" неприємних симптомів, коли погодні умови різко змінюються. Іноді вони відчуваються настільки сильно, що просто вибиває з колії.

Зокрема, при метеозалежності може бути легке нездужання, порушення ритму серця, головний біль та проблеми зі сном.

Головний біль. Фото: скрін youtube
Головний біль. Фото: скрін youtube

При цьому тиск сильно скаче, а дратівливість посилюється. Терапевт підказала, як людям із такою особливістю полегшити свій стан.

"Якщо ви не впевнені в причинах погіршення стану, необхідно пройти обстеження у лікаря, адже дискомфорт може бути викликаний не лише мінливою погодою, а й захворюваннями хребта, іншими проблемами", – зазначила лікар.

Популярні новини зараз
Споживачам електроенергії дали 5 днів: що потрібно зробити кожному В Україні вводять нові графіки відключень світла — як визначатимуть черги Ощадбанк порадував клієнтів приємною новиною: чого очікувати українцям Таких зібрали всього три "ластівки": у мережі показали унікальне тридверне авто від ЗАЗ
Показати ще

Коли ви чітко усвідомили, що це метеозалежність, а не захворювання, лікар рекомендує приймати спазмолітики, пити більше води. З найбільш перспективних методів - загартовування тіла, спорт.

[quote author=""]"Якщо відчуваємо спазми голови, приймаємо спазмолітики, болять суглоби – застосовуємо звичайне лікування. Хороший принцип: не виходити з дому і вкотре не ризикувати своїм здоров'ям, якщо ви відчуваєте погіршення стану", - додала вона. /quote]

Також метеозалежним людям варто відмовитися від шкідливих звичок, вести здоровий спосіб життя та контролювати харчування.

Дієта, фото freepik
Дієта, фото freepik

Нагадаємо, що у дітей все частіше почали з'являтися камені у нирках: з чим це пов'язано і як уберегти малечу.

Раніше ми повідомляли, як дізнатися, що біль у грудях – це точно серце: поради кардіолога, які потрібно знати кожному.