Олексій Данилов розповів, як Україна готувалася до війни, щоб не підбурювати суспільство.

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данилов в інтерв'ю, оприлюдненому на YouTube-каналі, Горять вуха. розповів, про те, як влада готувалася до повномасштабної війни та готувала суспільство.

Олексій Данілов. Фото: скриншот Youtube
Олексій Данілов. Фото: скриншот Youtube

"Ми розраховували на кілька сценаріїв. Але завжди розраховували на боротьбу. І те, що ми підготували суспільство до цієї боротьби, - це величезна робота. Якщо ваше суспільство не підготовлене до війни, ви обов'язково програєте, – зазначив Данилов.

Він зазначив, що задовго до початку війни йшла робота зі збирання п'ятої колони РФ, збирання пропаганди, впливу російських олігархів. А заспокійливі звернення до українців спрямовані на заспокоєння суспільства.

Популярні новини зараз
Ці каші варити й не потрібно: екстрений перелік круп для відключення світла Краще на якийсь час переїхати: п'ять областей відключатимуть частіше за інших - список Пенсіонерам підвищили ще одну надбавку: хто отримає на 300 гривень більше Пенсіонерам встановили обмеження: кому не світить підвищення виплат
Показати ще

Також Данилов зазначив, що у січні 2022 року стало зрозуміло, що українці готові до війни та опору, коли у школах діти підтримали флешмоб відомої пісні.

Діти в школі співають "батько наш Бандера". Фото: Youtube
Діти в школі співають "батько наш Бандера". Фото: Youtube

[quote author=" - розповів Данилов."]У січні, коли діти у школах розпочали флешмоб "Батько наш - Бандера, Україна мати, ми за Україну воюватимемо". Ми розуміли, що суспільство готове. Якби ми суспільству почали говорити, що завтра війна, завтра війна. Уявляєте собі, в якому стані була б переважна більшість суспільства?

Олексій Данилов, фото: скріншот із відео
Олексій Данилов, фото: скріншот із відео

Нагадаємо, що "Лінія оборони повністю відсутня" - командир ЗСУ про важку ситуацію у Вовчанську.

Раніше ми повідомляли, що чи можуть працівники ТЦК примусово забирати чоловіків з вулиці на перевірку: адвокат здивував відповіддю.