Уряд України обіцяв підвищити зарплати вчителів у 2024 році, однак через війну це питання було відкладено. Міністре прокоментував поточну ситуацію у сфері освіти та пояснив, чого очікувати.

Про це розповів Telegraf.

Очільник Міністерства освіти та науки України Оксен Лісовий у бліц-інтерв'ю "Телеграфу" не виключив можливості, що обіцяне підвищення зарплат для вчителів все ж таки відбудеться найближчим часом.

Вчитель перевіряє домашнє завдання. Фото:вільні джерела
Вчитель перевіряє домашнє завдання. Фото:вільні джерела

"Ми розуміємо, що вчителі – це основа нашої освітньої системи, і вони заслуговують на гідну оплату праці. Ми працюємо над питанням підвищення зарплат, і сподіваємося, що зможемо оголосити про позитивні новини вже найближчим часом", – сказав пан Лісовий.

Популярні новини зараз
Сонячна буря викликає масштабний збій енергосистем: постраждає вся планета Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми
Показати ще

Міністр також зазначив, що важливо не лише збільшити зарплати, але й зробити їх більш прозорими та справедливими. "Ми хочемо, щоб кожен вчитель знав, за що він отримує свою заробітну плату, і щоб вона відповідала його досвіду та кваліфікації", – додав пан Лісовий.

Оксен Лісовський також розповів щодо укриттів в закладах освіти. Сьогодні забезпечено 88% укриттів у різних закладах освіти. Зараз ведеться будівництво укриттів, там де їх фізично немає (де нема старого радянського ПРУ (протирадіаційне укриття)), яке можна переобладнати під сучасне, безпечне місце. Будівництво ведеться коштом державного бюджету та донорів, які виділяють мільйони доларів. Але надалі буде новий виклик: коли забезпечиться 100% укриттів для закладів освіти, потрібно буде повернутися на нове коло і переглянути вже наявні укриття на предмет їхньої надійності та зробити програму, яка дозволить побудувати в кожній школі повноцінне і якісне укриття.

Вчитель, уроки. Фото:вільні джерела
Вчитель, уроки. Фото:вільні джерела

Нагадаємо, що є безліч способів та місць, де люди можуть зберігати гроші.

Як повідомляли раніше, чи збільшать зарплати у 2025 році.

Як писав "Знай" раніше, в Україні проведуть індексація зарплат.