Рада ухвалила закон, який встановлює нові правила для процесу вручення повісток громадянам. Тепер цей процес має відбуватися з обов'язковим використанням відеозапису.

Це означає, що кожен випадок вручення повістки буде зафіксовано на відео, що створює додатковий рівень захисту як для громадян, так і для правоохоронців.

Голова Національної поліції України, Іван Вигівський, підкреслив, що це нововведення дозволить забезпечити більшу прозорість та відповідальність з боку поліції. Відеозаписи стануть важливим доказом у випадках, коли поліцейські вчиняють протиправні дії або порушують права громадян.

Бандит силою примушує підписувати повістки. Фото Telegram
Бандит силою примушує підписувати повістки. Фото Telegram

Крім того, зміни до законодавства стосуються процесу мобілізації. Тепер поліція, спільно з представниками Територіальних центрі комплектування комісаріатів (ТЦК), буде інформувати військовозобов'язаних про їх обов'язки.

Популярні новини зараз
Зірки зійшлися: цим знакам Зодіаку червень принесе здійснення найзаповітніших мрій Для власників квартир приготували новий тарифний "сюрприз": яка послуга дорожчає "Київстар" оголосив про нові зміни: вже з сьогоднішнього дня "Київводоканал" дав споживачам кілька тижнів: якщо встановлено лічильник, зробіть це
Показати ще

Вони також матимуть право перевіряти військові документи осіб і, у випадках ухилення від військової служби, затримувати та доставляти їх до ТЦК.

Робота в ТЦК, скрін: Youtube
Робота в ТЦК, скрін: Youtube

Ці зміни дозволять забезпечити більшу ефективність та справедливість у виконанні законів, а також забезпечать додатковий захист прав громадян у відносинах з правоохоронними органами.

Крім того, Знай.ua повідомляв, посилення мобілізації: де можуть зупиняти та які документи перевірятимуть

Також наш портал інформував, «Є рівні, а є рівніші»: експерт розповів про несправедливість економічного бронювання

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що головні новини за 23 травня: платіжки "поважчають", про літню субсидію можна забути і до чого готуватися українцям