Значна стомлюваність та почуття постійної втоми можуть призвести до серйозних захворювань і навпаки. Тому слід не нехтувати сигналами організму.

Лікарі Міністерства охорони здоров'я України пояснили, звідки з'являється значна стомлюваність

Втома. Фото: Youtube
Втома. Фото: Youtube

Відчуття втоми, розгубленості, безсилля, уявного розрядженого акумулятора в голові, на жаль, багатьом знайоме. Йдеться саме про втому, яка настає навіть від помірних зусиль чи навантажень надто швидко і заважає повсякденному життю. - йдеться в повідомленні.
.

Недостача сну

Найбільш очевидна причина стомлюваності – неповноцінний сон день у день, а точніше ніч на ніч. Експерти радять спати принаймні сім годин поспіль:

Популярні новини зараз
Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

"Якщо ваш сон здебільшого не є повноцінним і є фізична можливість щось змінити на краще завдяки гігієні сну та медикаментозної допомоги, то, звичайно, почати подолання втоми слід із цього".

Низький рівень гемоглобіну чи феритину.

Гемоглобін – це переносник кисню та оксиду вуглецю у крові. Феррітін - це білок, що запасає залізо в нашому організмі. Стомлюваність є одним із проявів залізодефіцитної анемії чи виснаження запасів заліза.

Втома. Фото: Youtube
Втома. Фото: Youtube

Недостатність щитовидної залози

Нестача сил, а також дратівливість, поганий сон, суха шкіра та волосся, набір маси тіла при звичному раціоні та активності можливі прояви гіпотиреозу. Не треба пити йод, слід звернутися до лікаря, здати необхідні аналізи та пройти лікування, якщо це необхідно.

Це не всі причини стомлюваності, якщо ви помічаєте, що нескінченно відчуваєте відсутність енергії, зверніться до лікаря. Визначити причину втоми саме у вас і підібрати шлях терапії може сімейний чи профільний лікар.

Матеріали характеру новин не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед ухваленням рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем та зверніться до фахівця.

Нагадаємо, що коліна перестануть боліти раз і назавжди: вчені пояснили, що треба робити.

Раніше ми повідомляли, що зовсім не міф: відстрочити старість під силу кожному, що має бути в раціоні.