Початок літа в Україні обіцяє бути непередбачуваним з точки зору погодних умов.

Згідно з прогнозами народного синоптика Станіслава Щедрина, нас очікують не лише проливні дощі та грози, але й сильна спека, що може сягати позначки +33 градуси за Цельсієм.

спека
спека

Перший тиждень червня може стати випробуванням для українців, оскільки на фоні дощів і гроз в країні стрімко підскочать температурні показники. Щедрин повідомив про можливість сильних поривів вітру та навіть торнадо на деяких територіях.

Спека буде особливо відчутною у перший день літа, коли термометри, за прогнозами, піднімуться до рекордних показників. На фоні таких погодних умов варто згадати про необхідність захисту від ультрафіолету та збереження гідрорежиму організму.

Популярні новини зараз
Пенсійний фонд виплатить значну допомогу: хто з українців отримає до 21 000 грн Не виживаєте, а комфортно існуєте: у Мінсоці підрахували, що 7000 грн – норма для українця Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми
Показати ще

Однак, не дивлячись на це, експерти з Укргідрометцентру прогнозують краткочасні дощі та грози наприкінці першого літнього тижня, що можуть розпочатися на заході та північному сході країни.

Населення Києва також повинно приготуватись до коливань температур, оскільки в найближчі дні прогнозується значна різниця між денною та нічною температурою.

Такі погодні умови вимагають пильного ставлення до свого здоров'я та безпеки. Рекомендується відмовитися від тривалих перебувань на відкритому сонці у гарячу пору дня та слідкувати за прогнозом погоди.

Нагадаємо, Пил, грози, спека і навіть бурі: синоптики попередили українців про аномальну погоду влітку

Раніше ми розповідали, що Прогноз погоди та синоптики більше не потрібні: як за поведінкою кота дізнатися, що буде дощ чи похолодання

Також, Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну