В Україні зафіксовано небезпечні спроби шахрайства, пов'язані з надісланням підроблених повідомлень, які, мовляв, надійшли від провідних банків країни.

За інформацією Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, шахраї намагаються заволодіти конфіденційними даними громадян, використовуючи вигадані можливості отримання фінансової допомоги від відомих українських банків.

Ощадбанк, скріншот з відео
Ощадбанк, скріншот з відео

Представники "Ощадбанку" вже прокоментували цю ситуацію, заявивши, що банк ніколи не відправлятиме запити на введення конфіденційних даних через ненадійні канали спілкування, такі як SMS-повідомлення або електронна пошта. У разі отримання підозрілих листів чи повідомлень, громадяни мають негайно звертатися до Контакт-центру "Ощадбанку" за вказаними контактними даними.

В "Ощадбанку" підкреслили, що жодні фінансові установи не здійснюють розсилок про можливість отримання грошової допомоги через месенджери. Вони попередили, що будь-яке запитання про конфіденційну інформацію, таку як номер карти чи CVV, є ознакою шахрайства.

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Банк закликає громадян бути особливо обережними та уникати переходу за посиланнями у схильних повідомленнях, оскільки це може призвести до втрати коштів з рахунку.

У випадку отримання підозрілих листів, дзвінків або SMS-повідомлень, громадяни повинні негайно звертатися до Контакт-центру "Ощадбанку" за телефоном: 0 800 210 800

Також, можна звернутися до Контакт-центру свого банку для отримання додаткової інформації та консультацій.

Раніше ми розповідали, що Курс долара пробив черговий рекорд: чого чекати надалі

Нагадаємо, Гроші у вашому гаманці можуть виявитися підробкою: як захиститись від фальшивих купюр

Також, Українці знайшли управу на Ощадбанк: куди треба звертатися