В Україні з 18 травня діє новий закон про мобілізацію. Чоловіки віком від 18 до 60 років мають оновити свої дані до 16 липня 2024 року. Це можна зробити, звернувшись в: ТЦК, до ЦНАПу або скористатися мобільним застосунком "Резерв+".

Якщо не оновити дані вчасно, вас вважатимуть ухилянтом і накладуть великі штрафи. Для того, щоб оновити дані у ТЦК, військовозобов'язаним чоловікам потрібно мати з собою:

  • паспорт,
  • ідентифікаційний код,
  • військовий квиток або тимчасове посвідчення,
  • медичні документи,
  • довідку про освіту,
  • водійське посвідчення (якщо є).

паспорт
паспорт

Якщо у вас є право на відстрочку від мобілізації, потрібно мати документи, що це підтверджують. Це можуть бути документи про склад сім’ї, наявність дітей або опіку над особами з інвалідністю. Також знадобляться медичні документи.

Військово-лікарська комісія має доступ до системи Helsi, тому лікарі можуть бачити інформацію про стан здоров’я військовозобов'язаних. Але якщо у вас є довідки, які не занесені до цієї бази, потрібно взяти їх із собою.

Популярні новини зараз
Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані "ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Реєстр військовозобов'язаних "Оберіг", скріншот: Facebook
Реєстр військовозобов'язаних "Оберіг", скріншот: Facebook

Якщо у вас є інвалідність, обов'язково візьміть відповідну довідку. У ЦНАПі ви можете оновити дані навіть без військового квитка або якщо давно не були у військкоматі. Інформацію візьмуть з реєстру "Оберіг".

Застосунок "Резерв+" створює QR-код з вашою військовою інформацією. Цей код можна показати представникам влади. Користуватися застосунком необов'язково, але кабінет створюється автоматично.

ТЦК. Фото: Youtube
ТЦК. Фото: Youtube

Ви можете оновити дані онлайн або офлайн у ТЦК чи ЦНАПі. Застосунок працює по всьому світу, тому українці за кордоном теж можуть оновити дані. Якщо у застосунку "Резерв+" виникли проблеми, зверніться до сервісного центру підтримки, ТЦК або ЦНАПу.

https://breaking.znaj.ua/484762-mobilizaciya-v-ukrajini-dob-ye-ekonomiku-polshi-choloviki-gotuyutsya-tikati-z-krajini

Нагадаємо, ухилянтам хочуть дати шанс "відкупитися": сувору норму пропонують замінити

Вам буде цікаво дізнатися мобілізація в Україні доб'є економіку Польші? Чоловіки готуються тікати з країни