В Офісі Президента України вирішили відмовитися від ідеї "економічного бронювання" для відстрочки мобілізації працівників. Це рішення було прийняте, оскільки Генштаб вважає, що така ідея не вирішить проблему нестачі кадрів і може викликати негативну реакцію в армії, сприймаючись як офіційний спосіб уникнути мобілізації.

Генштаб також відмовився коментувати свою позицію щодо цього питання. Очікується підвищення податків, що частково компенсує бюджетні втрати, які могли б бути покриті через економічне бронювання.

Сплата податків, скріншот: YouTube
Сплата податків, скріншот: YouTube

Голова Комітету Верховної Ради з питань податкової політики Данило Гетманцев заявив, що підвищення податків неминуче, незалежно від бронювання.

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук зазначив, що зможе дати відповідь щодо підтримки ініціативи економічного бронювання лише після ознайомлення з конкретним механізмом її реалізації. Він висловив сумнів щодо ефективності цього підходу, зазначивши, що в багатьох країнах такі заходи не працюють.

Популярні новини зараз
Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

Гроші
Гроші

Данило Гетманцев також повідомив, що правила економічного бронювання можуть бути включені до законопроекту про створення в Україні "клубу білого бізнесу", де критеріями є рівень сплати податків і заробітної плати.

Народний депутат Дмитро Наталуха вважає, що відповідальність за бронювання працівників має лежати на роботодавцях, які можуть сплачувати військовий збір за бронювання працівників, яких вважають стратегічно важливими для бізнесу.

Він наголосив, що український бізнес потребує бронювання для продовження своєї роботи і сплати податків, які підтримують армію.

Нагадаємо, літні українці можуть змінювати вид пенсії, як "рукавички": коли вигідно цим зайнятися

Раніше ми писали про те, що платіжки витрясуть ще більше грошей: комунальники оголосили про підвищення тарифу на 60%

Вам буде цікаво дізнатися заплатити податків можна менше: податківці дали важливу інформацію