З 1 червня в Україні з'явилася новина: виняток для громадян, які постійно мешкають за межами країни, наразі не діє.

Це означає, що люди чоловічої статі віком від 18 до 60 років більше не можуть вільно виїжджати за межі України, якщо вони мають позначки у своїх документах щодо оформлення виїзду на постійне місце проживання за кордон.

Біометричний паспорт: оформлення, вартість, документи, Ubr
Біометричний паспорт: оформлення, вартість, документи, Ubr

Кажуть, що така зміна стосується і тих, хто має громадянство не лише України, а й інших країн. Наприклад, американо-українські подвійні громадяни зараз розглядаються виключно як громадяни України, коли вони перебувають на території цієї країни.

За словами представника Держприкордонслужби України, в Україні суворо заборонено мати подвійне громадянство і якщо хтось має паспорт іншої країни, все одно розглядається як громадянин України. Таких людей мають дотримуватися українських законів і правил.

Популярні новини зараз
Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми
Показати ще

український паспорт, ілюстративне фото flickr.com
український паспорт, ілюстративне фото flickr.com

Важливо також відзначити, що ця новина стала особливо актуальною через воєнний стан країни. Чоловіки віком від 18 до 60 років зараз не можуть виїжджати за межі України, якщо вони призовного віку.

Раніше люди з подвійним громадянством могли подорожувати, але лише після того, як вони знялися з обліку в Україні та зареєструвалися в іншій країні.

Раніше ми писали про те, що тепер стане складніше: які випробування чекають на людей, щоб отримати українське громадянство

Крім того, Знай.ua повідомляв, за другим громадянством будуть штрафи: в якому випадку доведеться платити

Читайте також: "Прорахувалася, але де...": у Москві відмовили у громадянстві зрадниці з Києва