У православному церковному календарі цей день присвячується святителю Кирилу Олександрійському, а також перським мученицям Фекле, Марії та Марті.

Вважається, що у цей день найспекотніше світить сонце. Раніше люди боялися, що може спалити врожай. Тому варто вийти на город чи поле, простягнути руки до неба і попросити сонечко бути не таким гарячим. Але все ж таки варто і подякувати, що воно дає світло і тепло.

Можна сьогодні надрукувати його добру енергію. Просто вдайте, що у вас в руках ключ, яким потрібно закрити поле і покласти його в кишеню. Уранці поле потрібно відкрити, щоб енергія подіяла.

Ще сьогодні обов'язково треба з'їсти хоча б ягідку суниці і подякувати Богові, що він подарував такий плід. Є легенда, що раніше вона не приносила плодів. Одного разу Христос, коли ще був маленьким, йшов лісом і почув, як сумує суниця, що нічим не може Його порадувати. Він поцілував рослину і на цьому місці виросла ароматна смачна ягідка.

Популярні новини зараз
Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

Ще сьогодні потрібно убити всіх комарів, що налетіли, до полудня, тоді вони більше не з'являться. Але тільки не ввечері, бо інакше їх стане ще більше. Цього дня також роблять обереги. Вся сім'я збирається до обіду в кімнаті і готує вареники, дуже важливо, щоб усі займалися однією роботою. На стіл ставлять великий таз із водою з колодязя, річки чи іншого природного джерела. У нього потрібно залишити будь-які побутові предмети. Головне, щоби вода їм не нашкодила. Потім навколо тазу ставлять церковні свічки стільки, скільки живе у вашій оселі людей. Запалюють, коли починають ліпити вареники. А в 12 дні сідають за стіл із білою скатертиною і їдять, тричі перехрестившись. Потім можна забрати обереги та носити із собою. Воду ж виливають під молоде деревце.

Що не можна робити 9 червня

Не можна сьогодні сваритись, з'ясовувати правоту, ображати близьких. Зіпсовані відносини буде дуже важко відновити.

Сьогоднішній пожежонебезпечний. Не варто розпалювати багаття біля будівель та дерев, залишати вогонь без нагляду та пускати дітей до сірників. Підвищується ризик опіків, тому не варто нехтувати сонцезахисним кремом та головним убором.

Не варто носити темний та чорний одяг, а також сильно зношені та порвані речі.

Невдалий день для весілля.

Не обговорюйте у негативному ключі людини за його спиною, інакше зіпсується ваша власна репутація.

Пліткарки, скріншот: YouTube
Пліткарки, скріншот: YouTube

Нагадаємо про нові дати свят: коли у 2024 році відзначають Трійцю, Вознесіння та Різдво Івана Предтечі.

Раніше ми повідомляли, що настав час молитися: найсильніші слова за Україну, які треба говорити щодня.