Лікар Комаровський щодня допомагає молодим батькам з догляду за малюками. Проте не лише батьки новонароджених дітей стикаються із проблемами.

Не менше їх у підлітковому віці. На цей раз медик відповів усім на дуже важливе питання, коли дітям можна починати користуватися антиперспірантами та одеколонами. Про це фахівець розповів у відеоблозі на YouTube-каналі.

Євген Комаровський

Одеколон

Одеколон придумали люди в ті часи, коли у них не було можливості нормально доглядати своє тіло, коли з гігієною були проблеми. Тоді люди намагалися відбити неприємний запах свого тіла ароматичними засобами.

Дезодоранти та антиперспіранти

Антиперспіранти – засоби, які наносять на місця інтенсивного потовиділення. Їхній хімічний склад зменшує потовиділення і захищає таким чином від запаху.

Популярні новини зараз
Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Але цю тему варто позбавити осторонь, оскільки антиперспіранти, за словами Комаровського, не повинні мати до дітей жодного стосунку. Більше того, неконтрольоване використання цих коштів може спричинити проблеми з потовиділенням.

А ось дезодоранти зазвичай використовують для маскування неприємного запаху поту.

Їх можна використовувати не тому, що ними користуються мама та тато, а тому, що дитині не подобається цей запах.

Усе це відбувається із початком статевого дозрівання.

З хлопчиками це зазвичай відбувається у віці 9-14 років. Однак перш, ніж застосовувати дезодорант, потрібно пам'ятати насамперед про особисту гігієну, слід митися хоча б раз на день.

Нагадаємо, що доктор Комаровський попередив українців про небезпеку , але є порятунок: "Один із найнебезпечніших". Влітку потрібно оберігати свій організм від впливу прямих сонячних променів.

Раніше ми повідомляли, що ваші діти у небезпеці, якщо ви їх миєте милом: доктор Комаровський попередив батьків. Наша шкіра вкрита тонкою жировою плівкою, ліпідним шаром, мило руйнує цей шар.

Також стало відомо, що лікар Комаровський розповів про небезпечні продукти: "У багато разів підвищує ризик...".