Уряд підтримав законопроєкт №10284, який дозволить українським чиновникам отримувати доплати за роботу над проектами, куди надходять грошові внески від ЄС чи інших волонтерських, донорських організацій. За нього проголосувало 259 народних депутатів.

Ярослав Желєзняк, перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики, повідомив про це у своєму Telegram-каналі.

Бійка між депутатами
Бійка між депутатами

Суть нового законопроєкту полягає в тому, щоб платити додаткову компенсацію чиновникам, які працюють над проєктами, що фінансуються за рахунок бюджетної підтримки, допомоги та грантів від Європейського Союзу, іноземних урядів, міжнародних організацій та донорів.

Доплати можуть становити до 50% середньої зарплати посадової особи. Вони фінансуватимуться із коштів, які передбачені у бюджетах міжнародних програм та грантів.

Популярні новини зараз
Українцям буде легше отримати соціальну допомогу: що зміниться Українцям заплатять 20 тисяч гривень, але треба поквапитись Власники квартир та будинків отримають космічні штрафи, якщо не встигнуть до 1 липня – що треба зробити В українців погрожують відібрати житло: за що можна залишитись без даху над головою
Показати ще

Керівник державної служби встановлюватиме ці доплати за поданням безпосереднього начальника службовця.

Рада Європи, фото: вільне джерело
Рада Європи, фото: вільне джерело

Мета закону – активізувати участь держорганів та місцевої влади у міжнародних проєктах, що має залучити до України більше інвестицій та ресурсів.

Проте, з урахуванням і так зростання заробітних плат чиновників, невідомо, наскільки доречно виділяти ще більше коштів на підтримку їхніх теплих крісел.

А ми нагадуємо, сотка – від $5000, дачі у Карпатах та готівка дружинам: львівські митники під час війни казково розбагатіли

Раніше стало відомо про те, що " Це просто спіраль смерті": через нову постанову Україна на межі зупинки виробництва

Крім того, Знай.ua повідомляв, підняти податки, щоб зберегти привілеї чиновників: коли чекати на нові ставки