Українці помітили прогалини у безпеці Monobank – шахраї можуть списати з картки не лише особисті кошти, а й кредитні. Про це свідчить відгук на порталі "Мінфін".

Клієнтка Monobank заявила, що на її карті було відкрито кредитний ліміт на 90 тисяч гривень. Всі гроші списали з рахунку. Всього було 180 транзакцій.

Monobank. Фото: скрін youtube
Monobank. Фото: скрін youtube

"З моєї картки незаконно списали 180 однакових транзакцій на загальну суму 90 000 грн мого кредитного ліміту монобанк з 2 точок зарубіжних магазинів, в яких я жодного разу не купувала і навіть не знала про їхнє існування", - поділилася українка.

Жінка запевнила, що передати дані карти третім особам не могла і ніколи не переходила за сумнівними посиланнями. Втім, це не вберегло її від втрати грошей й у результаті кредитної заборгованості у розмірі 90 тисяч гривень.

Популярні новини зараз
Українців готують до голодної зими - таролог налякала прогнозом: "Не буде нічого їсти" Кінець дистанційки: МОН планує зміни в освіті Чоловіків почнуть карати за відсутність цього документу: кому треба поквапитись В Україні більше не вимикатимуть світло в деяких регіонах
Показати ще

Карта Monobank. Фото: скрін youtube
Карта Monobank. Фото: скрін youtube

"Я не втрачала свою картку, не передавала нікому дані, не переходила за сумнівними посиланнями. Монобанк не зупинив НІЯКУ з транзакцій, хоча за правилами мастеркард можна пропустити тільки 35 транзакцій. Зараз вони натякають мені на погашення мого боргу в розмірі 90 000 грн і, що з кожним днем ​​відсотки зростатимуть!", - обурилася клієнтка.

Фахівці Monobank відреагували на скаргу та запевнили, що працюватимуть над поверненням усіх операцій, а також докладуть зусиль, щоб у майбутньому подібні інциденти не траплялися.

Скарга на Monobank. Фото: скрін Monobank
Скарга на Monobank. Фото: скрін Monobank

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, збої при оплаті: Monobank залишив клієнта без грошей та купленого товару.

Також наш портал інформував, ануляція відсотків та "штраф": Monobank попередив власників депозитів.

Крім того, ми писали, гроші "зависають" у системі: клієнтів Monobank попередили про збої.