Українець зайшов у супермаркет "Сільпо" та взяв із полиці пляшку віскі вартістю 832 гривні. На крадіжку його штовхнув конфлікт із близькою людиною. Про це йдеться у вироку Ленінського районного суду Миколаєва, опублікованому 7 червня 2024 року.

Інцидент стався 15 лютого 2024 близько 21:10. Перебуваючи у супермаркеті, чоловік взяв пляшку віскі The Gladstome Axe Malt Scotch, але його зупинили співробітники охорони.

У "Сільпо" один покупець вбив іншого серед білого дня
У "Сільпо" один покупець вбив іншого серед білого дня

Дії чоловіка кваліфікували як замах на крадіжку в умовах воєнного стану, що передбачено частиною 2 статті 15 та частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу України.

На суді чоловік визнав свою провину та пояснив, що внаслідок конфлікту з близькою людиною вирішив випити та викрав пляшку алкоголю. Він попросив призначити йому покарання з випробувальним терміном, оскільки в нього немає нікого, крім літніх батьків, про яких він піклується, і він сам страждає на низку важких захворювань.

Популярні новини зараз
Українцям пояснили, коли про графіки відключення світла можна буде забути: "Є варіант..." З 1 липня українці отримають 20 тисяч гривень пенсії, але не всі: кому пощастить Власники квартир та будинків отримають космічні штрафи, якщо не встигнуть до 1 липня – що треба зробити Порошенко очолив рейтинг політиків, які шкодять Україні у війні з росією: спекулює на ЗСУ та несе негатив за кордоном
Показати ще

Людина в алкогольному відділі
Людина в алкогольному відділі

Також він нещодавно звільнився з окупації та повернувся до України:

Звертався раніше до наркологів та лікувався стаціонарно, востаннє у 2018 році. Має захворювання на гепатит С, страждає на наслідки вилікуваного туберкульозу. Звільнився від окупаційного утримання у неволі 26.01.24 та повернувся до України. Обтяжуючих та пом'якшуючих покарань обставин суд не бачить

Суд визнав чоловіка винним у скоєнні злочину та призначив йому покарання у вигляді 5 років позбавлення волі, починаючи з дня затримання – 15 лютого 2024 року.

Раніше ми писали про те, що у українець потрапив до в'язниці на 6 років через подарунок своїй дружині – що він зробив

Також поспішаємо повідомити, українці можуть допомогти ЗСУ, не витративши жодної гривні: потрібно віддати свої кришечки від пляшок

Крім того, став відомо, де купити свіжі персики, апельсини та абрикоси без перекупу: порівняння цін у супермаркетах