Наші читачі вже помітили, що при частих відключеннях світла дуже важко визначитися з меню на день. Мало хто знає, що є крупи, яким варіння як таке і не потрібне зовсім.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЦього разу ми разом познайомимося з таким списком круп, він стане в нагоді при відключеннях електроенергії.
Гречка
Ця чудова крупа не потребує варіння. Залийте окропом, додайте трохи солі та цукру за смаком, а також сухофрукти чи горіхи. Накрийте кришкою і залиште наполягати на 2-3 години. Можна залити гречку кефіром кімнатної температури, додати трохи меду, кориці чи ванілі та залишити на ніч у холодильнику. Вранці ви отримаєте неймовірно смачний сніданок.
Вівсянка
Залийте вівсяні пластівці окропом, додайте сіль, цукор, сухофрукти або горіхи. Накрийте кришкою і дайте 10-15 хвилин настоятися. Або змішайте вівсяні пластівці з йогуртом, кефіром чи молоком, додайте мед, ягоди чи сухофрукти. Залишіть у холодильнику вночі.
Перлівка
Залийте перловку окропом або холодною водою (пропорція 1:3 або 1:4). Накрийте кришкою і залиште наполягати на 6-8 годин, краще на ніч. Додати сіль, спеції, сухофрукти. Можна приготувати його у термосі. Залийте перловку окропом, додайте сіль і спеції. Перелийте в термос і залиште на 4-5 годин. Цей варіант ідеально підходить для людей, які багато часу проводять у дорозі.
Кус-кус
Залийте кускус окропом, додайте сіль, оливкову олію. Накрийте кришкою і дайте 5-10 хвилин настоятися. Додайте овочі, м'ясо, спеції тощо. Також можна залити кускус теплою водою чи бульйоном, додати сіль, спеції. Накрити кришкою та дати настоятися 15-20 хвилин.
Манна каша
Залийте манну крупу холодним молоком, додайте цукор, сіль, ваніль. Накрийте кришкою і дайте настоятися 15-20 хвилин. Є й інший метод – залийте манну крупу йогуртом чи кефіром кімнатної температури. Накрийте кришкою і дайте 1-2 години настоятися.
Нагадаємо, підвищення тарифів на електроенергію: як це вплине на виробництво круп та пластівців.
Раніше повідомлялося, за вашим борщем вишикується черга, просто додайте ложечку цього: секрет, який приховують досвідчені кулінари.
Також, залиште окупантську окрошку в минулому, цей суп з кабачків затьмарить його повністю, рецепт.