Україна стикається зі серйозною проблемою - кермування автомобілем у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння стає все більш поширеним явищем. За перші чотири місяці 2024 року зафіксували понад 50 тисяч таких випадків, що на порядок вище, ніж у минулому році.
Це статистика, яка наводить на думку про необхідність посилення контролю та просвітницьких заходів. Інформація, розповсюджена "Твоєю машиною", підкреслює, що несвідомість водіїв щодо небезпечності їзди у нетверезому стані є великою проблемою.

Нетверезий водій, скріншот  із відео
Нетверезий водій, скріншот із відео

Навіть найжорсткіші покарання не зупиняють тих, хто вирішує сісти за кермо в такому стані. Згідно з юридичними експертами, факт нетверезого керування має бути підтверджений спеціальним обстеженням, яке може проводити поліція за допомогою приладу "Драгер" або медичні працівники з уповноваженнями.
Штрафи за перше порушення становлять 17 000 гривень і позбавлення прав на рік. За друге - сума штрафу подвоюється, а права можуть бути відняті на три роки.

Штрафи. Фото: politeka
Штрафи. Фото: politeka

Третє нетверезе керування тягне за собою штраф у розмірі 51 000 гривень, позбавлення прав на десять років, а також можливість адміністративного арешту до 15 діб і конфіскацію автомобіля.

Також наш портал інформував, "Потрібно було одразу дозволити": в Україні хочуть забирати авто у п'яних водіїв для ЗСУ

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що патрульні роблять водія не тільки п'яним, а й вагітним: адвокат шокував новою схемою "розводу"

Популярні новини зараз
Українців можуть змусити повернути виплати: юристи кажуть, що все законно Після скандалу з Тищенком, військові вимагають жорсткого покарання для цивільних чоловіків Таких зібрали всього три "ластівки": у мережі показали унікальне тридверне авто від ЗАЗ "Укрзалізниця" змінила серйозне правило – потрібно знати про це заздалегідь
Показати ще

Вам буде цікаво дізнатися копам дозволили бути "п'яними", але заради добра: навіщо це зробили