Лише 15% українців регулярно займаються фізичною активністю або спортом. Ця цифра ще нижча серед людей з інвалідністю через брак адаптованих спортивних просторів. Але ситуація може змінитися завдяки новій грантовій ініціативі.

Благодійний фонд «МХП – Громаді» спільно з Державною установою «Всеукраїнський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та Міністерством молоді та спорту України запускає конкурс «Час діяти, Нестримні». Громади можуть отримати до 400 тис. грн на створення адаптивних спортивних клубів.

Спортивний клуб, ілюстративне фото - скрін з відео
Спортивний клуб, ілюстративне фото - скрін з відео

З початку 2024 року вже запущено 20 адаптивних клубів по всій країні. У цих клубах люди з інвалідністю, зокрема ветерани, можуть займатися спортом та отримувати консультації від тренерів, що допомагає їм активно реінтегруватися в цивільне життя.

У конкурсі можуть брати участь громадські об’єднання, органи місцевого самоврядування, комунальні підприємства, установи, організації та заклади охорони здоров’я.

Популярні новини зараз
"Скоро закінчиться...": ясновидець передбачив фінал повномасштабної війни вже зовсім скоро Списують гроші, навіть якщо вимкнено інтернет: українець попередив клієнтів Vodafone Спочатку з'їла корова, а потім знайшов металошукач: повернув втрачене через півстоліття Посадили у "бусик" чи ламають двері? Українцям нагадали, куди скаржитися на ТЦК
Показати ще

Географія проєкту охоплює 13 областей України, серед яких Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Житомирська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Полтавська, Сумська, Тернопільська, Хмельницька, Черкаська, Чернігівська області та м. Київ. Умовою є співфінансування від 200 тис. грн.

Протягом червня проводяться онлайн-консультації з подання заявок. У серпні для переможців організують навчання для підвищення професійних компетенцій тренерів. Подати заявку можна на сайті конкурсу до 4 липня, а переможців оголосять 30 липня.

Нагадаємо, Не пропустіть: де і як отримати продуктову допомогу в Україні

Раніше ми розповідали, що Реєстрація відкрита до 20 червня: українцям нададуть грошову допомогу

Також, Українка виграла півмільйона гривень за одну мить: як звичайний похід до магазину змінив усе життя