У соціальній мережі Х розпочався новий тренд, який став своєрідним історичним вигуком протесту. Люди по всьому світу почали публікувати фотографії та описи історичних подій, де росія чи її попередники викликали масові страждання та розбрати.

У центрі уваги виявилися такі епізоди, як:

  • Друга світова війна, коли Радянський Союз та Німеччина вели бій на східному фронті,
  • голодомори в Україні, коли мільйони людей загинули з голоду внаслідок політики колективізації.

Також обговорюються й інші епізоди історії, такі як анексія Криму росією у 2014 році та радянська окупація Балтійських країн після Другої світової війни.

Росія залишила свій слід у Празькій весні, Радянсько-фінській війні, Кримській війні 1853 року, Російсько-японській війні, вторгненні до Латвії 1940 року та багатьох інших історичних подій.

Популярні новини зараз
Категорії українців, які матимуть право на відстрочку з 1 липня Власники квартир та будинків отримають космічні штрафи, якщо не встигнуть до 1 липня – що треба зробити Доведеться вмикати режим тотальної економії: українцям приготували нове підвищення тарифів Пільговий зв'язок для пенсіонерів: у "Київстар" пояснили, як підключити
Показати ще

Цей феномен отримав назву "Я ненавидів росію ще до того, як це стало мейнстримом" (*круто", – ред.) і став масовим вираженням невдоволення та політичного активізму.

До флешмобу підключилися жителі багатьох країн: Україна, Чехія, Швеція, Грузія, Польща, Литва, Угорщина, Боснія та Герценовина, і навіть буряти.

Однак на пост останнього громадянина користувачі відповіли категорично, оскільки буряти перебували у складі армії росії і неодноразово ставали учасниками військових злочинів в Україні.

У соцмережах X користувачі діляться історичними фото та спогадами, висловлюючи своє негативне ставлення до історичних та сучасних дій росії.

Люди не просто згадували минуле, а й закликають до справедливості та засудження військових злочинів та порушень міжнародного права.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що про купанти почали викрадати житло в українців: залишився лише місяць

Читайте на цю тему: обдурила батьків і пішла на війну: 27-річна українка вже 10 років бореться з оккупантами

Також поспішаємо повідомити, "Каца*и, вам пі**а... за наказом "Гострих козирків": "Артур Шелбі" мобілізувався до ЗСУ і звернувся до окупантів