На окупованих територіях Запорізької області ситуація стає все більш напруженою, оскільки російські окупанти розпочали процес націоналізації нерухомості українців. Цей зловісний розвиток подій говорить про новий ступінь агресії росіян і порушення прав людини.

Після окупації багато українців змушені були тікати з рідних будинків та міст, залишивши своє майно на милість та немилість окупантів.

результати обстрілів Запоріжжя
результати обстрілів Запоріжжя

Тепер російські сили починають претендувати на цю нерухомість, а точніше на її націоналізацію та подальшу передачу "вірним" своїм прихильникам. Про це повідомляє Центр національного спротиву:

"Ворог може оголосити "безгосподарним" приміщення, якщо власник його не переоформив за російськими правилами, або рік за адресою не платили за комунальні послуги"

Популярні новини зараз
Українцям пояснили, коли про графіки відключення світла можна буде забути: "Є варіант..." З 1 липня українці отримають 20 тисяч гривень пенсії, але не всі: кому пощастить Споживачам електроенергії дали 5 днів: що потрібно зробити кожному Українцям будуть по-новому виплачувати пенсії: що змінилось
Показати ще

ЦНС заявив, що всі власники нерухомості мають упродовж 30 днів переоформити право власності.

Ситуація є критичною, оскільки більшість колишніх мешканців регіону не в змозі виконати нові вимоги. Це відкриває дорогу для російських окупантів на беззаконне захоплення та контроль над житлом, яке належить українцям.

Запоріжжя / фото: Олексій Толмачов
Запоріжжя / фото: Олексій Толмачов

Організації, що захищають права людини, виступають проти процесу націоналізації та зазначають, що всі дії російських окупантів, спрямовані на конфіскацію майна, є незаконними та нікчемними з погляду міжнародного права.

Подібні порушення прав людини потребують міжнародної уваги та реакції, щоб протистояти агресії та відновити справедливість для всіх постраждалих.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що " Далі буде жах": астролог дав детальний прогноз щодо планів Путіна на Україну

Вам буде цікаво дізнатися, чи будує вдома суддям у Києві, а в Криму - окупантам: деталі брудних схем соратника Медведчука Самусєва