Раніше Денис Малюська заявив, що тим, хто незабаром ухиляється від мобілізації в країні, буде складніше отримувати деякі звичайні державні послуги. Це означає, що чоловіки віком від 18 до 60 років можуть зіткнутися з відмовою в консульських послугах за кордоном, якщо вони не мають військового квитка.

Стало відомо, що обмежують вже зараз.

Адвокат Марина Бекало в інтерв'ю "ТСН" розповіла, що вже існують обмеження щодо різних консульських процедур. Наприклад, без військового квитка не можна оформити паспорт, посвідчення довіреностей, а також необхідне реєстрацію актів громадянського стану.

електронний військовий квиток
електронний військовий квиток

Усередині країни також діють серйозні обмеження: без військового квитка неможливо подати заяву на реєстрацію шлюбу, отримати посвідчення водія, вступити на навчання або влаштуватися на роботу. Навіть набуття статусу інвалідності через МСЕК стає недоступним.

Популярні новини зараз
Коли чекати "похолодання" після жахливої ​​спеки: вже не рятує і тінь Українців почнуть жорстоко карати за одяг: чого точно не варто вдягати Українці залишаться без пенсій, і не важливо – працювали вони, чи ні Власники квартир та будинків отримають космічні штрафи, якщо не встигнуть до 1 липня – що треба зробити
Показати ще

Однак на даний момент ще можна зареєструвати право на нерухоме майно без військово-облікового документа, але юристи попереджають, що ситуація може змінитись.

Швидше за все, будуть запроваджені нові обмеження та в інших сферах державної реєстрації прав як на рухоме, так і нерухоме майно.

А ми нагадуємо, прикордонники затримали дивну "Місіс Даутфайр": втікач думав, що ніхто не зрозуміє

Читайте також: за чоловіків візьмуться спецкомісії: кого перевірять відразу

Крім того, Знай.ua повідомляв, що немає 25 років - не проблема: ТЦК забирають юнаків, які не повинні були б воювати