До 10 липня всі українські водії вантажівок, які здійснюють перевезення в країнах Європейського Союзу, повинні повернутися в Україну. Про це повідомив у Facebook заступник міністра інфраструктури Сергій Деркач.
Згідно з його поясненням, повернення необхідне для оновлення документів і маркування. Нові правила передбачають, що українські водії повинні отримати документи про ліцензію англійською мовою, необхідні документи для порожніх вантажівок та нові знаки на транспортних засобах.

фура, вантажівка, далекобійник // фото Getty Images
фура, вантажівка, далекобійник // фото Getty Images

Заступник міністра не повідомив про санкції за невиконання цих вимог, але зазначив, що у водіїв, які не повернуться в Україну до зазначеного терміну, можуть виникнути проблеми з роботою в ЄС.

Варто зазначити, що 20 червня Україна та Єврокомісія продовжили дію "транспортного безвізу". Ця угода дозволяє українським перевізникам працювати в ЄС без необхідності отримання спеціальних дозволів.

Вантажівка / фото: Pixabay
Вантажівка / фото: Pixabay

Нова угода розрахована на рік з можливістю автоматичного продовження до кінця 2025 року. Таким чином, щоб відповідати новим вимогам та продовжувати свою діяльність у ЄС без проблем, українські водії вантажівок повинні вчасно повернутися до України для оновлення всіх необхідних документів.

Нагадаємо, нові штрафи для українських водіїв: як уникнути покарання до 60 000 гривень

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 1-7 липня для всіх знаків Зодіаку: перевірка для Водоліїв, заборона для Скорпіонів та завершення Дів Як оновити дані, щоб не йти в ТЦК: українцям підказали швидкі альтернативи З 1 липня українці отримають 20 тисяч гривень пенсії, але не всі: кому пощастить Українців 50+ хочуть звільнити від мобілізації — замінять на молодих
Показати ще

Раніше ми писали про те, що як захистити себе від несправедливого позбавлення прав за "п'яну їзду"

Вам буде цікаво дізнатися поблимав через "оленя" на дорозі та отримав штраф: українців попередили на рахунок аварійки