Звичка магазинів встановлювати ціни таким чином, щоб вони завжди отримували трохи більше коштів через округлення при розрахунках на готівку є досить поширеною. Наприклад, якщо товар коштує 9,96 грн, 9,97 грн, 9,98 грн або 9,99 грн, ви все одно зможете сплатити лише 10 грн.

Це означає, що магазин отримає додаткові копійки за кожен такий покупний акт, які в сукупності можуть значно збільшити їхній прибуток.

Термінал, фото: Pixabay
Термінал, фото: Pixabay

Як захиститись від цього? Один із способів - використовувати банківську картку для розрахунків. Коли ви платите карткою, магазин не має можливості застосовувати правила округлення цін, і вам не доведеться платити більше, ніж вказана на етикетці ціна.

Крім того, важливо знати, що касири не мають права відмовлятися приймати гроші будь-якого номіналу, аргументуючи це тим, що вони не можуть надати здачу.

Популярні новини зараз
ТЦК можуть ходити у цивільному: чим це загрожує Нова тактика ТЦК: як українці з правом на відстрочку можуть опинитися на фронті Кінець дистанційки: МОН планує зміни в освіті Дешевше і легше погасити борг: що буде з тими, хто завзято ігнорує комунальні платіжки
Показати ще

каса супермаркету
каса супермаркету

Це порушує права споживачів згідно з українським законодавством. Якщо ви стикаєтеся з такою ситуацією, вам слід звернутися до керівництва магазину або навіть скласти скаргу, щоб захистити свої права.

Нагадаємо, приємні знижки можуть обернутися великим розчаруванням: як супермаркети дурять покупців

Раніше ми писали про те, що у супермаркеті більше не надурять: 6 правил, які треба знати кожному

Вам буде цікаво дізнатися жінку надурили у супермаркеті на круглу суму - у чеку знайшла дороге "ніщо"