Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю американському виданню The Philadelphia Inquirer висловив свою позицію щодо питання мобілізації та відбору громадян для служби у Збройних силах через лотерею. Він заявив, що в нинішній час Україна переживає складні часи, коли кожний крок у справі захисту країни має велике значення.

Введення лотереї для мобілізації, за його словами, не є відповідним і етичним рішенням. Зеленський наголосив на тому, що такий підхід несправедливий до тих, хто вже віддав своє життя і здоров'я на фронті, захищаючи країну від агресії.

Володимир Зеленський / фото: скріншот Youtube
Володимир Зеленський / фото: скріншот Youtube

Він підкреслив, що план мобілізації в Україні розробляється з урахуванням потреб та вимог військового керівництва, яке краще знає, скільки людей потрібно для зміцнення обороноздатності країни.

Ідея використання лотереї для відбору призовників у Збройні сили має давні коріння і походить ще з XIX століття, коли такий метод використовувався у США під час Громадянської війни.

Популярні новини зараз
Категорії чоловіків, яких можуть виключити з військового обліку: пояснення адвоката Пекло не покине Україну: коли температура перевалить за 40 градусів Українцям підказали, як відмовитись від результатів ВЛК – важливі нюанси, про які не скажуть лікарі Українцям пояснили, навіщо світло вимикають уночі, коли всі сплять
Показати ще

Мобілізація
Мобілізація

Однак Зеленський вважає, що сучасні виклики, з якими стикається Україна, потребують інших, більш ефективних стратегій для забезпечення національної безпеки і оборони.

Також наш портал інформував, Руслан Стрілець наголосив на важливості розвитку ринку гуманітарного розмінування

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що Верховна Рада звернулася до світу щодо підтримки Глобального саміту миру

Вам буде цікаво дізнатися перемогу Україні принесе жінка – відомий астролог зробив сенсаційне передбачення