Основна сесія Національного мультипредметного тесту вже позаду, і 2 липня учасники, які складали НМТ у період з 14 травня до 25 червня, отримали остаточні результати. Проте Український центр оцінювання якості освіти (УЦОЯО) повідомив про перерахунок балів. Розповідаємо, з яких причин.

Після завершення тесту учасники могли побачити свої попередні бали, які платформа автоматично нараховувала за збережені відповіді. Однак для визначення остаточних результатів передбачено окремий етап, під час якого всі відповіді повторно перевіряються та аналізуються.

Скрін, відео YouTube абітурієнт
Скрін, відео YouTube абітурієнт

Під час цієї перевірки були виявлені кілька помилок у самих завданнях:

  • Українська мова: У завданні № 30 за 12 червня було знайдено помилку у варіанті відповіді до завдання на встановлення відповідностей, яку допустили під час верстання завдання.
  • Математика: У завданні № 18 за 17 червня та у завданні № 18 за 21 червня були допущені помилки під час верстання, а також некоректно сформульовано умову про трикутник у пункті 3.

З урахуванням цих помилок, комісія УЦОЯО ухвалила рішення на користь учасників і врахувала їхні відповіді.

Популярні новини зараз
Зима без газу та світла: українцям рекомендують підготуватися до непростого опалювального сезону Без візиту до ТЦК: для чоловіків запровадили нововведення Українка вкрала кафе у японського героя-волонтера Фумінорі Цучіко: він розчарований у всіх нас Жителі трьох областей зможуть не платити за газ цієї зими: кому допоможуть
Показати ще

Апеляційна комісія УЦОЯО також перерахувала бали учасників, які в тестах з математики, фізики та хімії розв'язували завдання з короткою відповіддю та додавали знак відсотка (%). Ці відповіді тепер також враховані у загальній оцінці.

У персональних кабінетах учасників зараз відображаються остаточні та коректні бали за НМТ, які не підлягають апеляції. Учасникам рекомендується перевірити свої результати, щоб переконатися у правильності нарахованих балів.

Нагадаємо, Кого зі студентів можуть мобілізувати в липні: перелік та пояснення

Раніше ми розповідали, На які спеціальності є сенс вступати: поради для абітурієнтів

Також, Як швидко подати документи на вступ після 9 класу — знадобиться усього 15 хвилин