За останні кілька років, доки триває війна, кількість безпілотних літальних апаратів (БПЛА) в Україні значно зросла. Це стало відповіддю на нестачу артилерійських снарядів, спричинену вторгненням росії.

Нині в Україні понад 200 компаній займаються виробництвом дронів, здатних випускати до мільйона на рік, повідомляє Financial Times.

Сучасні військові технології змінюють правила гри на полі бою, особливо коли йдеться про дрони.

Дрон / фото: Pixabay
Дрон / фото: Pixabay

На відміну від традиційних озброєнь, розробка яких може займати десятиліття та вимагати великих бюджетів державних центрів досліджень, дрони виходять на перший план завдяки своїй доступності, смертоносній ефективності та швидкості виробництва.

Популярні новини зараз
ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Поява дронів змушує оборонні відомства переглядати свої підходи до закупівель та розробки озброєнь. На їхню думку, тепер важливо не лише вибирати традиційних постачальників, а й залучати до співпраці малі компанії, які здатні швидко адаптуватися та розробляти більше нових дронів.

Бої дронів, скріншот: YouTube
Бої дронів, скріншот: YouTube

"Але так само, як дрони докорінно змінили поле бою, їх зростаюча поширеність також змінює оборонну промисловість, оскільки з'являються нові гравці, які кидають виклик таким відомим компаніям, як Lockheed Martin, Raytheon та BAE Systems, то є так званим лідерам, які домінували у цьому секторі протягом десятиліть", – пише FT.

Нагадаємо, жінок у ЗСУ буде ще більше: але штурмувати посадки ніхто не відправить

Раніше ми писали про те, що в ВВС навчилися "воювати" простими палицями проти окупантів: є перший "мінус"

Крім того, Знай.ua повідомляв, до ітайських робоособаків з автоматами вже вміють бігати і навіть вбивати: Пентагон поспіхом звернувся до Сенату.