Дослідження, яке провела Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) у жовтні-грудні 2023 року, виявило, що в 30% українських продуктів харчування виявлено перевищення допустимого рівня трансжирів.

Це особливо стосується таких популярних продуктів, як ковбаси, морозиво, випічка та їжа з точок швидкого харчування. Національний координатор програм з неінфекційних захворювань ВООЗ в Україні, Андрій Скіпальський, наголосив на тому, що Україна у 2020 році вже встановила обмеження на вміст трансжирів у продуктах харчування з метою збереження здоров'я населення.

Ковбаса / фото: Pixabay
Ковбаса / фото: Pixabay

Проте, згідно з результатами дослідження, значна частина виробників не дотримується нових стандартів, що рекомендує ВООЗ, і продовжує використовувати трансжири як дешевий інгредієнт для зберігання продуктів та зниження витрат на виробництво.

З метою зменшення цього ризику, Україна вже прийняла законодавчі ініціативи, спрямовані на модернізацію харчової промисловості та зменшення вмісту шкідливих речовин у продуктах харчування.

Популярні новини зараз
Зима буде без світла: тривожний прогноз ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки
Показати ще

Шоколадне морозиво. Фото Freepik
Шоколадне морозиво. Фото Freepik

Проте, важливо продовжувати контролювати цей процес і здійснювати моніторинг, щоб забезпечити відповідність стандартам та захист здоров'я споживачів.

https://www.ukrinform.ua/rubric-society/3879498-vooz-viavila-perevisenna-vmistu-transziriv-majze-u-tretini-perevirenih-produktiv.html

Нагадаємо,

Раніше ми писали про те, що

Крім того, Знай.ua повідомляв,

Також наш портал інформував,

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що

Вам буде цікаво дізнатися