У Дніпрі розкрився скандальний випадок: підприємці пропонують військовозобов'язаним "послуги" за зламом кінцівок, щоб уникнути мобілізації.

Фотографії таких оголошень з'явилися у місцевих Telegram-каналах зі скріншотом платформи OLX, але швидко були видалені. За словами "постачальників послуг", це "унікальна можливість уникнути служби без виїзду з країни".

Оголошення говорить:

"Швидко та професійно надаю відстрочку. Профільна медична освіта. Точковий вплив. Використання якісної анестезії. Відстеження стану при відновленні. Допомога при оформленні необхідних документів".

Оголошення на OLX / фото: Telegram
Оголошення на OLX / фото: Telegram

Популярні новини зараз
Пенсіонерам анонсували масштабне підвищення виплат 10 пенсій вже доступні для отримання: звідки така сума і хто претендує Холод настає: опубліковано детальний прогноз погоди на зиму в Україні ТЦК забирають документи: як діяти
Показати ще

Повідомлення від "клієнтів" стверджують, що процедура проходить без проблем, а "лікар вправний".

Проте експерти підтверджують, що злам кінцівки не гарантує відстрочення мобілізації. Військово-лікарська комісія враховує різні фактори, і навіть за наявності травми, яка потребує хірургічного втручання, можуть призначити тимчасову непридатність терміном до 12 місяців.

Якщо факт ухилення буде доведено, особи, які пропонують такі послуги, можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності за статтями про ухилення від військової служби або тяжких тілесних ушкоджень.

Адвокат Марина Бекало для ТСН розповіла, що подібні дії можуть кваліфікуватися як навмисні тілесні ушкодження або навіть порушення медичної етики, якщо до процесу залучені медичні працівники.

Все це може спричинити серйозні юридичні наслідки, аж до звільнення з роботи.

Нагадаємо, на чоловіків чекають нові штрафи від ТЦК: почнеться вже скоро

Раніше ми писали, українець захотів, щоб "воювали військові", сховавшись від мобілізації, але в суді вирішили інакше

Крім того, Знай.ua повідомляв, чи зледять за вами через "Резерв+": українцям пояснили, що насправді відбувається з їхніми даними