Якщо водій користується транспортним засобом і не має при собі аптечки, вогнегасника або знаку аварійної зупинки, це вважається порушенням правил дорожнього руху.

Водіям України чітко потрібно мати ці предмети у своєму автомобілі згідно з правилами дорожнього руху.

Аптечка, скріншот: YouTube
Аптечка, скріншот: YouTube

У разі відсутності аптечки поліцейські можуть звинуватити водія у порушенні Правил дорожнього руху та оштрафувати його на 340 грн.

Це порушення зазвичай кваліфікується як порушення частини 1 статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Згідно з цим, водія звинувачують в керуванні транспортним засобом з технічною несправністю (відсутність аптечки), що заборонено для експлуатації.

Популярні новини зараз
Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Аптечка, фото: скріншот з відео
Аптечка, фото: скріншот з відео

Проте є виняток.

Відсутність аптечки та вогнегасника у приватному автомобілі, який не використовується для пасажирських перевезень, має лише запобіжний характер.

Нормативні документи не передбачають окрему відповідальність за керування таким автомобілем без аптечки. Це встановлено у статті 125 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Але відсутність аптечки у транспортному засобі, який використовується для пасажирських перевезень, може призвести до штрафу у розмірі 680 грн.

Повторне порушення протягом року може призвести до позбавлення посвідчення водія на період від трьох до шести місяців або адміністративному арешту на період від п'яти до десяти днів.

Аптечка Фото: Youtube
Аптечка Фото: Youtube

Нагадаємо, що водіїв легко можуть оштрафувати за увімкнений кондиціонер: чому це відбувається.

Раніше ми повідомляли, що не поспішайте на СТО: що робити, якщо в салоні авто смердить бензином та вихлопними газами, заощадите багато грошей.