Нестерпна спека накрила Україну і не збирається відступати. Наступного тижня все ще обіцяють високі температури, які місцями будуть вищими, ніж раніше.

А якщо зважити на відключення світло, то українці залишилися і без кондиціонерів з вентиляторами, тому багато хто навіть перейшов спати на підлогу. Звісно, ​​у таку спеку не можна забувати про питний режим. Які ж напої краще вживати у спеку?

Солодкі газовані напої. Фото: Freepik
Солодкі газовані напої. Фото: Freepik

Вода та мінеральна вода

Основна порада лікаря – пити багато води. Звичайна вода необхідна для підтримки водного балансу, але Катерина Цимбалова зазначає, що мінеральна вода може бути ще кориснішою. Мінеральна вода містить електроліти, які допомагають відновлювати рівень солей та мінералів, втрачених через потовиділення. Таким чином, вона сприяє більш ефективному поповненню рідини та підтримці нормального рівня гідратації організму.

Домашні компоти та морси

Для різноманітності можна додати до раціону домашні компоти та морси, приготовані без додавання цукру. Такі напої не тільки добре вгамовують спрагу, але й збагачують організм вітамінами та мікроелементами, що особливо важливо у спеку.

Популярні новини зараз
В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

Водний баланс, зображення: freepik
Водний баланс, зображення: freepik

Квас

Квас, як зазначає гастроентеролог, є чудовим варіантом для вгамування спраги та поліпшення травлення. Цей напій благотворно впливає на мікрофлору кишечника завдяки вмісту в ньому вітамінів групи B, а також вітамінів C та E. Квас сприяє покращенню обміну речовин та підтримці нормального рівня енергії протягом дня.

Кисломолочні напої

Особливу увагу варто приділити кисломолочним напоям, таким як айран та ряжанка. Ці напої не тільки чудово вгамовують спрагу завдяки вмісту молочної кислоти, але й легко засвоюються організмом. Кисломолочні продукти стимулюють травлення та сприяють підтримці здорової мікрофлори кишечника.

Питна вода / фото: Pixabay
Питна вода / фото: Pixabay

Нагадаємо, що буханець залишиться свіжим, ніби тільки з печі: як зберігати хліб у спеку, щоб він не черствів і не псувався.

Раніше ми повідомляли, що припиніть проковтувати заспокійливе та відкрийте холодильник: ТОП-5 продуктів, які допоможуть заспокоїти нерви.