Український бюджет зіткнувся з нестачею 40 мільярдів доларів. Це величезна сума, яка має щорічно надходити до скарбниці країни, оскільки більшість грошей зараз спрямовується на підтримку Збройних сил України.

Про це розповів депутат від фракції "Слуга народу" Павло Фролов в інтерв'ю Новини LIVE.

Фролов зазначив, що уряд активно шукає способів закрити цей фінансовий дефіцит. Адже якщо зменшити допомогу для внутрішньо переміщених осіб (ВПО), вони можуть або поїхати до ЄС, або повернутися на тимчасово окуповані території.

Людина, яка працює з документами
Людина, яка працює з документами

"Якщо ми говоримо про переселенців, про внутрішніх переселенців, то у них залишиться фактично два виходи. Якщо ми зменшимо, ще зменшимо, будемо зменшувати їм допомогу – або їхати на Захід, шукати притулку в Європейському союзі, або, що ми взагалі не можемо допустити – це повертатися на тимчасово окуповані території, де у них, можливо, якесь житло залишилося," – каже Фролов.

Популярні новини зараз
Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього
Показати ще

Парламентарій також сказав, що завдяки міжнародним партнерам на цей рік Україна має кошти для соціальних виплат, але наступного року потрібно 40 мільярдів доларів.

"Бюджет все одно приймає парламент, і вже наступного разу ми знову внесемо туди допомогу для ВПО, щоб, якщо не вийде підняти виплати, ми могли б залишити те, що є", – додав Фролов.

Раніше ми писали про те, що всі сподівання тільки на індексацію: як в Україні зміняться пенсії в 2025 році

Крім того, Знай.ua повідомляв, багатство суддів України вже не знає кордонів: "продають" справи за мільйони доларів

Читайте також: ждемо ще три роки? Українським пенсіонерам показали, як і коли зміняться виплати