З 1 червня цього року суддям додали ще 4037 гривень до пенсії. Наразі середня пенсія судді становить 103 847 гривень. Наприклад, районний суддя одержує 80-90 тисяч гривень, а суддя Верховного Суду – понад 350 тисяч гривень щомісяця. Офіційно.

Президент військово-цивільного союзу "Бойове Братство України" Павло Жебрівський каже, що пенсії суддів перевищують навіть виплати бійцям, які малюють життям на фронті. Це викликає подив, особливо з урахуванням низького рівня довіри суспільства до судової системи.

Підприємці скаржаться, що рівень хабарів у господарських судах починається від 5 тисяч доларів і може сягати мільйонів за одну справу.

"Суд – це основа демократії, це захист прав і свобод громадян, це захист від неправомірних дій органів державної влади, правоохоронців. Але, довіра до суддів, м'яко кажучи, нижче плінтуса", – пише Жебрівський.

суд
суд

Популярні новини зараз
Курс долара кине у розпач: вже затвердили З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Українські судді отримують не просто пенсії, а так звані "довічні стипендії". Ці виплати регулюються особливим чином та забезпечують високі доходи суддям навіть після завершення їхньої служби.

"Мало того, що за час свого "суддівства" у них величезні зарплати плюс неймовірні хабарі, то ще вони собі зробили пенсійний виклад", – коментує Павло.

Судова система України страждає від високого рівня корупції та відсутності покарання за неправосудні рішення суддів. Це створює середовище, де судді можуть накопичувати багатство без наслідків.

Суд / фото: Pinterest
Суд / фото: Pinterest

Президент контролюється виборцями. Як правило, кожні 5 років йому оцінюють виборці і не вибирають його на наступних. Народні депутати раз на 5 років обираються та виборці також можуть дати їм оцінку на виборах. Кабінет Міністрів призначається парламентом та може бути відправлений у відставку парламентом. Але судді у нас призначаються довічно, але моніторяться органами самоврядування, які очолюють цю «харчову» піраміду.

Якщо ми усунемо всі ці проблеми, то Україна позбавиться низьких стандартів і буде захищена від внутрішніх та зовнішніх загроз. Люди віритимуть у справедливість і почуватимуться захищеними законом.

"Не буде яєць по 17 гривень, не буде тотальної корупції, не буде втечі іноземних інвесторів", – робить висновок Жебрівський.

А ми нагадуємо, родичі чиновників втекли з України, прикриваючись сиротами: деталі "евакуації"

Раніше ми писали про те, що " Воюватиметься кожна мр*зь": колишній чернець розповів, що війна триватиме роки, не місяці

Читайте також: у країнських чиновників підвищили зарплати: у чиїх кишенях більше, ніж у бюджеті суспільства