Українські суди збираються значно прискорити розгляд справ щодо порушень правил дорожнього руху завдяки новій електронній системі документування. Національна поліція України оголосила про впровадження електронних протоколів, які автоматизують процес фіксації правопорушень і спрощують обмін інформацією між державними структурами.

Згідно з повідомленням департаменту комунікацій Нацполіції, поліцейські тепер матимуть можливість виписувати електронні протоколи на спеціальних пристроях.

Полійцеський спілкується з правопорушником. Фото: youtube
Полійцеський спілкується з правопорушником. Фото: youtube

Один екземпляр буде вручатися водієві на місці правопорушення, а другий залишатиметься у правоохоронців для подальшої обробки. Цей екземпляр буде використовуватися для складання адміністративних матеріалів, які потім надсилатимуть до суду разом з іншими необхідними документами.

Запровадження електронних протоколів має на меті спростити роботу поліцейських і підвищити ефективність правопорядку. Це дозволить швидше виявляти та розглядати порушення, а також уникнути людських помилок та корупційних втручань.

Популярні новини зараз
Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів Статус "дитини війни" та 15 тисяч на місяць: що потрібно робити Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій
Показати ще

Поліцейські з камерою контроль швидкості
Поліцейські з камерою контроль швидкості

Для автомобілістів це нововведення також має переваги, так як інформація про порушення буде автоматично передаватися до баз даних поліції і суду, що забезпечить більш високу точність і швидкість у розгляді справ.

Зазначено також, що нова система дозволить автоматично перевіряти наявність судимості або розшуку транспортних засобів та їх власників. Це спростить процедуру перевірки правового статусу водіїв і забезпечить більш ефективний контроль за виконанням дорожніх правил.

Також наш портал інформував, доведеться доплатити, щоб вийти на пенсію у 60 років: кому час відкладати гроші

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що від житла до стоматології: яку допомогу можуть отримати військовослужбовці у Києві

Вам буде цікаво дізнатися похід у ТЦК перевернув життя IT-фахівців: "Змінився світогляд. Це ж*па"