В Україні відбувається велика метушня через оновлення даних щодо військовозобов'язаних. До закінчення терміну залишилося не так багато, і люди стоять у величезних чергах перед ТЦК. Процес бюрократизований до краю, і люди продовжують намагатися потрапити до центрів, записуючись через електронні черги, які відкриваються лише опівночі.

Dev.ua спитав людей, як вони справляються з цим. Відповіді були різні, але переважно люди скаржаться на черги, хаотичну систему роботи та байдуже (або навпаки, агресивне) ставлення з боку працівників ТЦК.

  • Приймають лише раз на тиждень

"Приймають за фактом один день на тиждень, всі інші дні – це для підприємств, для тих, у кого є відстрочка або ще щось таке. Немає світла – не приймають, тривога – не приймають, якщо потрапив близько 12 до них, то через годину виженуть, тому що обід, а після обіду вже не приймають із більшістю питань."

Черги у ТЦК / фото: Facebook Яна Доброносова
Черги у ТЦК / фото: Facebook Яна Доброносова

  • Воєнкоми і пані кричать матом

Першим військом, що приймає, легко може кричати і крити добірним матом. Мене це не спіткало, але чув, поки чекав у коридорі. Самостійне проходження ВЛК – те саме. Черги, черги, черги…

Популярні новини зараз
Воздвиження 14 вересня: що заборонено їсти, чому не можна йти в ліс і кого треба почастувати пивом Банки видають готівку за новими правилами: скільки грошей можна зняти за один раз Економіст закликав готуватися до нових цін на їжу: які продукти будуть дорожчати Холод настає: опубліковано детальний прогноз погоди на зиму в Україні
Показати ще

"Дама, яка приймала – постійно верещала – війна вже 10 років, а ти тільки прийшов. А в мене зустрічне питання – війна вже 10 років, а реформи військкомату не відбулося (це мене не стосувалося, я оновлював) дані і раніше)."

  • Після приходу змінюється світогляд

"Пішов добровільно. Маю відтермінування. Після того, як побачив, як працює ТЦК, – змінився світогляд. Це ж*па. З іншого боку, є розуміння: працюють переважно там ветерани, а це колишні трактористи, будівельники, електрики тощо. Керує ТЦК також людина військова. ВОНИ НЕ ДОКУМЕНТОЗНАВЦІ. Вони не знають, як правильно організувати процеси. З іншого боку – навіщо це їм."

Черги у ТЦК / фото: Facebook Яна Доброносова
Черги у ТЦК / фото: Facebook Яна Доброносова

Незважаючи на всі труднощі, деяким все ж таки вдавалося швидко і без проблем пройти всі етапи в ТЦК. Вони висловлювали подяку співробітникам за оперативність та увагу до їхніх питань:

  • "Якось давно, ще рік тому, дивлячись у паспорт, запитали вік, я 75 років, сказав, що 58, вони і відпустили."
  • "Був у Шевченківському районному ТЦК міста Дніпро. Все було дуже чемно та оперативно, також пройшов ВЛК на Панікахи, 19, швидко, без проблем, за один день, спілкуванням з ТЦК та ВЛК задоволений."
  • "Щоразу приходив сам. Жодних проблем. Дякую хлопцям з ТЦК за їхню роботу."

А ми нагадуємо, "Починайте ломитися в армію": у 3-й ОШБр пояснили, чому чоловікам буде безпечніше у ЗСУ

Раніше ми писали про те, що з уд може скасувати штраф ТЦК: виник цікавий прецедент

Крім того, Знай.ua повідомляв, що все одно треба йти до ТЦК: адвокат розбила надії ухилянтів