В Україні очікується ще одна хвиля сильної спеки, про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко. За її словами, зараз країна переживає пік спеки, але з 18 липня очікується зниження температури в деяких регіонах.

Зокрема, спека ослабне на півночі України, а на заході країни вона вже зменшилася і триматиметься на поточному рівні. У південних, східних та центральних областях зниження температури очікується трохи пізніше.

Спека. Фото: скрін youtube
Спека. Фото: скрін youtube

Наталка Діденко попередила, що це не остання хвиля спеки цього літа. Вона зазначила, що після 26 липня очікується ще одна хвиля, яка, можливо, не досягне +41, +42 °C, як зараз на півдні, сході та в центрі країни. Проте стабільного і тривалого зниження температури не передбачається.

Інший синоптик, Ігор Кібальчич, також висловився щодо аномальної спеки в Україні. Він зазначив, що подібні хвилі спеки будуть повторюватися все частіше через інтенсивне потепління клімату.

Популярні новини зараз
Воздвиження 14 вересня: що заборонено їсти, чому не можна йти в ліс і кого треба почастувати пивом Банки видають готівку за новими правилами: скільки грошей можна зняти за один раз 10 пенсій вже доступні для отримання: звідки така сума і хто претендує ТЦК забирають документи: як діяти
Показати ще

Високі температури, які зараз фіксуються в Україні, не характерні для нашої місцевості і негативно впливають на самопочуття багатьох людей і тварин. Потрібно пити багато води, менше знаходитись на вулиці, особливо без головного убору.

спека
спека

Кібальчич пояснив, що в майбутньому тривалі періоди спеки ставатимуть частішими через збільшення ступеня континентальності клімату над Східною Європою. Це означає, що клімат у нашому регіоні ставатиме все більш континентальним, з більш вираженими коливаннями температур, особливо влітку.

Нагадаємо, спека – не перешкода: в Україні рекордно падають ціни на свинину

Раніше ми писали про те, що спека не завадить: як заснути навіть у найгарячіші ночі

Вам буде цікаво дізнатися пекельна спека вплинула на цінник на напої: скільки тепер треба "витягти" з гаманця