В Укргідрометцентрі пояснили, що бойові дії в Україні можуть трохи впливати на погоду, але цей вплив є незначним.

Наталія Птуха, представник Укргідрометцентру, розповіла, що локальні події, такі як війни, не можуть суттєво змінити потужні синоптичні процеси, що визначають клімат.

Український інститут гідрометеорології проводить дослідження, які вивчають, як бойові дії можуть впливати на деякі погодні фактори. Однак говорити про значний вплив воєн на кліматичні зміни поки що зарано.

ЗСУ. Фото Генштаб
ЗСУ. Фото Генштаб

Бойові дії – це локальні явища, а синоптичні процеси, що переміщують повітряні маси, відбуваються на глобальному рівні та мають значно більшу міць.

Популярні новини зараз
Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще

Повітряні маси переміщаються величезних відстанях, і локальні події що неспроможні сильно вплинути ці процеси. Навіть якщо бойові дії можуть зробити якийсь внесок, глобально це не змінює кліматичну картину.

Нагадаємо, про відключення світла обіцяють припинити: але радіти будемо недовго

Раніше ми писали про те, що вище +40 і ні краплі дощу: Україну накриє нова хвиля пустельної спеки

Крім того, Знай.ua повідомляв, горячий чай допоможе у спеку: дієтолог розповіла, чому теплі напої краще за морозиво